İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil Gümüşhane'de

İzleme Değerlendirme Projesi’nin (İZDES) yereldeki çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla, Gümüşhane'ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Vali Kamuran Taşbilek'i makamında ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil Gümüşhane'de

İzleme Değerlendirme Projesi’nin (İZDES) yereldeki çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla, Gümüşhane'ye gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Vali Kamuran Taşbilek'i makamında ziyaret ederek, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

İçişleri Bakanlığı kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması amacıyla Bakan Süleyman Soylu'nun talimatıyla İzleme Değerlendirme Projesi (İZDES) başlattı.

İZDES Çalışmaları kapsamında, İçişleri Bakan Yardımcısı ve beraberindeki bürokratlar, İçişleri Bakanlığı bağlı birimler ile Valilik birimleri yetkililerinin katılımıyla, Valilik toplantı salonunda değerlendirme ve Koordinasyon toplantısı yapıldı. 

Toplantının ardından yapılan basın açıklamasında söz alan Vali Taşbilek, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun uygulamaya koydukları İZDES projesinin taşra teşkilatları üzerinde izleme ve değerlendirmesi çalışmalarının bir parçası olarak Bakan Yardımcımız koordinasyonunda İZDES ekibimizin teşrifleri ile bugün bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda Bakan Yardımcımızın değerli tecrübelerini ve İZDES’ in felsefesi ile alakalı gerekli çalışmaları yaptık. Bakanlığımızın temel prensibi şeffaflık, katılımcılık, birlikte yönetim anlayışı uygulaması şeklinde gerçekleşiyor” dedi.

Düzenlenen toplantıda İZDES projesi hakkında bilgi vererek, bakanlık çalışmalarını yerinde görmek için kente geldiğini söyleyen İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, geçtiğimiz 4-5 aylık sürede bakan yardımcılarıyla birlikte 27 ayrı ili ziyaret ettikleri bilgisini paylaştı, ziyarette kentteki sivil toplum kuruluşları ile de bir araya gelerek hizmet alan birimlerle bakanlık hizmetlerini karşılıklı değerlendirme imkanı bulacaklarını belirtti. Türkiye'de terörle mücadele konusunda geçen yıl çok önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen Erdil, bu çalışmalarla PKK, DHKP-C ve FETÖ'nün Türkiye'de eylem yapma kapasitesinin büyük ölçüde etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

Geçen yıl içerisinde bin 746 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydeden Erdil, “Jandarma, Emniyet ve kolluk kuvvetlerimizin terörle mücadele eden birimleri doğu ve güneydoğu ile ilgili yerlerdeki operasyonlarla bin 746 teröristi etkisiz hale getirdi ve 361 terör eylemi önlendi. Sadece geçen bir ayda istihbarat ve denetimler sonucu 12 eylem önlendi. Terör örgütüne katılım geçen bir yıl içerisinde çok yüksek oranda azaltıldı. Geçen bir ay içerisinde terör örgütüne katılım bir sayısında kaldı. Yıl içerisinde teröre katılımda 300 civarında. Buna karşılık Türkiye'de ikna süreçleri, takipler ve özellikle ailelerin yardım talepleri çerçevesinde 380 terörist ikna edilerek kolluk kuvvetlerimize ve adli makamlarımıza teslim oldu. Artık Türkiye'de özelikle PKK terörünün oluşturduğu tehdit ve risk büyük ölçüde etkisiz hale getirildi” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın enerji, yüksek kapasite ve iradesinin bu sonuçlara ulaşılmasında önemli etkisi olduğuna dikkati çeken Erdil, Türkiye'nin önemli sorumlarından bir tanesinin de trafik kazaları ve kazalar sonucu oluşan zarar ziyan olduğuna dikkati çekerek, kazaların azaltılması için önemli iyileştirme ve tedbirler geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde son 3 aylık sürede trafik kazalarında yüzde 34 civarında iyileşme ve azalma olduğu bilgisini veren Erdil, şunları kaydetti: “Son 3 ay içerisinde ölümlü kazalarda yüzde 27 azalma oldu. Ancak buna rağmen 2018 yılı içerisinde trafikten kaybettiğimiz vatandaş sayımız 7 bin 400 küsür arkadaşımız. 2017'deki rakam 9 bin civarındaydı. Bunu ifade etmek bile bize ürkütücü geliyor. Terörde kaybettiğimiz insandan çok daha fazla trafikte insan kaybediyoruz. 2018'de 303 bin kişi trafik kazlarında yaralandı. 46.5 milyar lira maddi kaybımız var. Trafik Türkiye'nin önemli bir sorunu. O istikamette de biz önlemler alıp, tedbirleri artırıp çalışmaları büyük bir titizlikle sürdüreceğiz.”

Uyuşturucu ile mücadelede gelinen noktayı da anlatan Erdil, “Uyuşturucu Türkiye’de hem gençlerimizi hem geleceğimizi tehdit eden önemli bir risk ve tehdit. Hem de Türkiye’de terörü besleyen finanse eden önemli bir kaynak. O istikamette bir yıla yakın bir süredir İçişleri Bakanlığı olarak bizler özellikle uyuşturucu arzı ve lojistiğini kontrol altına almak ve önlemek için çok yüksek bir eylem ve operasyon kapasitesi ortaya koyduk. Bu geçen bir yıl içerisinde 140 bin operasyon  yapıldı. 203 bin vatandaş gözaltına alındı. 23 bin küsür vatandaş tutuklandı. Vatandaş diyorum. Çantacı, uyuşturucu satıcısı vs. Bu süre içerisinde 20 tonun üstünde eroin. Sadece geçen 3 ay içerisinde 17 ton uyuşturucu yakalandı. Geçen pazartesi günü için 7 ton esrar yakalandı. Sentetik uyuşturucu da dahil Türkiye  uyuşturucu malzemeleri toplama ve uyuşturucu lojistiği üzerinde çok etkin olan dünyada 2'inci ülke. Malzeme toplayan 2'inci ülke konumunda. Avrupa’da en çok malzeme toplayan ülkedir. Avrupa’nın topladığının 2 katı uyuşturucu malzeme topluyor Türkiye. Yaklaşık 3,5 milyar liranın ütünde maddi değeri olan malzeme toplandı. Çok şükür yüksek operasyon, yakın takip ve kontrol çalışması ile Türkiye geçen bir yıl içerisinde uyuşturucuda önemli bir başarı sağladı” bilgilerini paylaştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Gümüşhane’deki programı kapsamında Valilik birimlerinden Açık Kapı, İl Nüfus Müdürlüğü, GAMER ve diğer birimlere ziyarette bulundu.

Program kapsamında Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İl İZDES Değerlendirme Toplantısı da yapıldı. Toplantı bitiminde Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek’e Vali Taşbilek’le ziyaret gerçekleştiren Erdil, şehir merkezinde esnafları ziyaret ederek sohbet etti. 

Erdil son olarak Vali Tabilek’le birlikte 2017 yılında yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Gümüşhane’ye gelirken Tunceli’de terör örgütü mensupları tarafından kaçırılarak şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın babası Hamit ve annesi Gülay Yılmaz’ı Torul ilçe merkezindeki evlerinde akşam saatlerinde ziyaret etti. 
 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER