İHH 500 öğrenciye eğitim yardımı yapacak

Gümüşhane İHH, fakir, yardıma muhtaç ve yetim 500 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunacak.

İHH 500 öğrenciye eğitim yardımı yapacak
Gümüşhane İHH, fakir, yardıma muhtaç ve yetim 500 öğrenciye çanta ve kırtasiye yardımında bulunacak.

İHH olarak asli görevlerinin başında eğitim geldiğini belirten İHH Gümüşhane Başkanı Selim Nas, “Gücümüzün yettiği kadar ilimizde eğitimin imkânlarını geliştirerek çocuklarımızın daha iyi imkânlarla eğitim görmelerini sağlamak için çaba göstereceğiz” dedi.

Dernek olarak eğitime sözde değil özde destek vermek amacıyla hareket ettiklerini dile getiren Nas, “Her zaman toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden derneğimiz bu sebeple Eğitim-öğretim yılı açılışından sonra maddi imkânları yetersiz olan 500 çocuğumuzun kırtasiye, okul çantası vb. tüm ihtiyaçlarını karşılamak için bir yardım organizasyonu başlatmış bulunmaktayız. Belirleyeceğimiz 500 öğrencimize önümüzdeki hafta içerisin de yardımları dağıtacağız. Yapacağımız yardımların 400 tanesi ilçelerimizdeki öğrencilerimize 100 tanesini de Gümüşhane merkezindeki öğrencilerimize dağıtacağız. Gümüşhane merkezin de yapacağımız yardımlar da özellikle köy okullarını tercih edeceğiz. Kırsalda okuyan öğrencilerimizin araç-gereç bakımından daha kısıtlı imkânlara sahip durumda olmaları bizim için öncelikli tercih etme sebebi olmuştur. İnşallah yapacağımız bu yardımlarla evlatlarımız daha iyi şartlarda eğitim görme imkânına sahip olurlar. Düzenleyeceğimiz bu organizasyonla ilgili detaylı bilgileri daha sonra kamuoyuyla ayrıca paylaşacağız” diye konuştu.

Gümüşhane’nin kalkınmasının başlıca yolunun eğitimden geçtiği bilinciyle, eğitime desteğin her zaman öncelikleri olacağının altını çizen Nas, şunları söyledi: “Ne kadar eğitime destek yaparsak yaşamış olduğumuz şehir de o kadar kalkınır ve gelişir. İHH olarak bizim değerimizi artıran bu memlekete yapmış olduğumuz hizmetlerdir. Bu memleketin eğitim kalitesinin artırılması ve evlatlarımızın daha modern binalarda eğitim görmeleri için bundan sonrada var gücümüzle çalışacağız. İlimizdeki okullarımız da öğrenim gören öğrencilerimizin daha kaliteli ve teknolojik imkanlarların var olduğu bir ortam da eğitim görmeleri için İHH olarak üzerimize ne düşüyorsa yapacağız”
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER