Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5839 %0.1
49,6861 %0.19
5.769,02 % 0,40
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane İHH, Baro’ya ziyaret

İHH, Baro’ya ziyaret

Gümüşhane İnsani Yardım Vakfı (İHH) yönetim kurulu üyeleri Gümüşhane Bayburt Bölge Barosunu ziyaret etti.

1485
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane İnsani Yardım Vakfı (İHH) yönetim kurulu üyeleri Gümüşhane Bayburt Bölge Barosunu ziyaret etti.

Ziyarete Gümüşhane İHH Başkanı Ruşen Kalaycı, Başkan Yardımcısı Eyüp İslam Oğlu Yönetim Kurulu Üyelerinden Yaşar Yılmaz, Eyüp Akçay, Rahim Çakır, Yusuf Ünal, Ali Doğan katıldı.

Ziyarette Gümüşhane İHH Başkanı Ruşen Kalaycı Vakfın yurtiçi ve yurt dışında yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Baro Başkanlığına mültecilere yardımcı olmalarından dolayı teşekkür etti.

Baro Başkanı Av. İsmail Taştan ise mültecilerin evlerini terk ederek ülke içinde güvenli bölgelere göç ettiğini, mültecilerin yarısından fazlasını ise 18 yaşın altındaki çocukların oluşturduğunu ve büyük çoğunluğu kamplar dışında zor koşullar altında yaşamlarını sürdürdüğünü belirtti.

Güvenlik, beslenme, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlarını karşılama arayışında olduklarını, ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını, sosyal sorunlar, çocuklara yönelik istismar gibi üzücü olayların yaşandığına vurgu yapan Taştan, Gümüşhane’de sığınmacı statüsünde Iraklı, Suriyeli, Somalili, Pakistanlı, Afganistanlı ailelerin olduğunu, Gümüşhane’de bu ailelere Baro olarak yardım etmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Taştan, mültecilere yapmış oldukları katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet yetkililerine, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz’a, tüm insani yardım kuruluşlarına ve İHH’ya teşekkürlerini ileterek, mültecilerle ilgili çalışmaları takdirle takip ettiklerini söyledi.

Başkan Taştan mültecilere dağıtılmak üzere kurban bağışında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *