İmalat Sanayi Destek Programı Tanıtıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), İmalat Sanayi Mali Destek Programı hakkında Gümüşhane’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

İmalat Sanayi Destek Programı Tanıtıldı
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), İmalat Sanayi Mali Destek Programı hakkında Gümüşhane’de bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda düzenlenen programda konuşan GTSO Bakanı İsmail Akçay, DOKA’nın yeni destek programından KOBİ niteliğindeki, kar amacı güden ve imalat sanayi alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin yararlanabileceğini belirtti.

Toplantıya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçay, devletin sağlamış olduğu 400 bin liraya kadar hibe desteğinden faydalanabilmek için proje sunmak gerektiğine vurgu yaparak “Hedefimiz devletin bütün desteklerinden Gümüşhane iş dünyasının fayda sağlamasıdır.” dedi.

Toplantıda daha sonra Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Müdürü Yunus Emre Katrancı program hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Projelerde en az 40 bin, en fazla 400 bin liraya kadar yapılan projeye göre hibe verileceğini kaydeden Katrancı, “Verilecek hibe ile sunulan ve kabul edilen projeye tanınan süre ise 8 aydır. Amaç, bölgede sağlanan istihdamı ve katma değeri yükseltmek ve bu sayede bölge ekonomisinin rekabet gücünü artırmaktır. Diğer bir amaç ise bölgede imalat sanayi alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, ar-ge, reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi hedeflenmektedir.” dedi.

Program soru cevap ile sona erdi. 
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2013, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER