İŞGEM İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Gümüşhane’de Torul ilçesi Harmancık köyünde 26 dönüm arazi üzerinde yapımı devam eden Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi’ndeki (İŞGEM) çalışmaların son durumunun değerlendirildiği istişare toplantısı düzenlendi.

İŞGEM İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Gümüşhane’de Torul ilçesi Harmancık köyünde 26 dönüm arazi üzerinde yapımı devam eden Gümüşhane Geleneksel ve Organik Ürünler İş Geliştirme Merkezi’ndeki (İŞGEM) çalışmaların son durumunun değerlendirildiği istişare toplantısı düzenlendi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Çoruh EDAŞ İl Müdürü Fatih Balta, İŞGEM inşaat işleri müşavirlik firması takım lideri Francisco Guerrerio, İŞGEM Kilit Uzmanı Ertan Uzay, DOKA Gümüşhane Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Serkan Atabaş ve proje çalışanları katıldı.

Toplantının ardından inşaat alanında incelemede bulunan Vali Memiş, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede projenin toplam maliyetinin 30 milyon TL’yi aşacağını belirterek, “Gümüşhane’nin en önemli geçim kaynaklarından, en önemli değerlerinden olan pestil köme ile birlikte diğer doğal ürünlerimizin hem üretim aşamasında çok daha inovatif ürünlerle bütün ülke piyasasına sunulmasını hem de çok daha iyi pazarlama şartlarında bu ürünlerimizin ambalajlanmasını sağlayacak çok önemli güzel bir tesis oluyor. Yeni girişimcilerimizi kadın girişimcilerimizi inovatif ürün yapmak isteyen bütün pestil kömecilerimizi ve doğal ürünler üreten vatandaşlarımızı biz burada konuşlandıracağız” şeklinde konuştu.

İŞGEM’in yapıldığı yer ile ilgili endişeleri gidermeye çalıştıklarını kaydeden Vali Memiş, “Elektrik hatlarını Çoruh EDAŞ İl Müdürümüz inşallah gerçekleştirecek. İçme suyunu biz İl Özel İdaresi marifetiyle inşallah temin edeceğiz. İnşaatın biraz daha hızlı gitmesini istiyoruz. Biraz yavaş gittiğini gördük. Çok seri bir şeklide hareket edilirse bu yılsonuna kadar burayı teslim alacağız. Ortaklarımız Gümüşhane Belediyesi, Kelkit Belediyesi, Gümüşhane Üniversitesi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte çok ortaklı güzel bir yapı. Biz bu yapıyı kurulan özel bir şirket marifetiyle yürüteceğiz” dedi.

Gümüşhane İŞGEM’in Türkiye'de emsalleri arasında en iyi projelerden birisi olduğunu düşündüklerini dile getiren Vali Memiş, “Bu konuda iddialıyız. Yakın bir süre içerisinde şirketin yönetici kadrosunu da tespit edeceğiz. Burayı profesyonel bir anlayışla yöneteceğiz. Ana yola yakın olması hasebiyle de vatandaşların da bir uğrak yolu olacak. Önemli bir merkez. Gümüşhane’miz için inşallah hayırlı olur. Önemli bir Avrupa Birliği projesi. Ben bu projenin ilimize kazandırılmasında emeği geçen o dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı şu anki Başbakan Yardımcısı değerli hemşerimiz Sayın Fikri Işık'a şükranlarımızı sunuyorum. Şu anki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü Bey’e de şükranlarımı sunuyorum. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Bey’e, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz'a, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar’a, Milletvekillerimiz Sayın Hacı Osman Akgül ve Sayın Cihan Pektaş Bey’e ve bütün yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ilimiz güzel bir hizmete yeniden kavuşacak. Her geçen gün büyüyen bir Gümüşhane var. Her geçen gün ceviz kabuğunu çatlatan bir Gümüşhane var. Projelerimizi takip ediyorsunuz. Diktiğimiz 50 bin ceviz fidanıyla birlikte 5 yıl içinde 1 kilogram cevizi bile biz dışardan almayacağız ve bu tesislerde bu üretim yerlerinde hepsi üretime, kaynağa ve sermayeye dönecek. İnşallah vatandaşlarımız açısından da çok ciddi bir gelir kaynağı olacak. Ben emeği geçen herkese ve yabancı ekiplerimize de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞGEM’de pestil köme ile beraber kuşburnu, pekmez ve bütün diğer organik ürünlerde yeni lezzetlere kapı açılacağını ve inovatif daha yenilikçi tüketime daha müsait ürünler üretileceğini söyleyen Vali Memiş, “Bütün ilçelerimiz bundan faydalanacak. Yeni markalar ve yeni girişimciler inşallah buradan çıkacak” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER