İŞGEM Yönetim Kurulu İŞGEM’de toplandı

İŞGEM yönetim kurulu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İŞGEM Yönetim Kurulu İŞGEM’de toplandı

İŞGEM yönetim kurulu toplantısı Vali Okay Memiş başkanlığında İŞGEM toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasında İŞGEM binasında gerçekleştirilen ilk toplantı olduğunu belirten Vali Memiş,” İŞGEM binamızda gerçekleştirdiğimiz ilk toplantımız bu. İnşallah hayırlara vesile olur. Burayı Türkiye’nin en iyi çalışan İŞGEM’i yapma yolunda hedefimiz, kararlığımız var. Genel müdür olarak tabiri caizse transfer ettiğimiz Gürbüz Bey tecrübeleriyle, motivesiyle inşallah bizi hedeflerimize ulaştıracak. İŞGEM’in Gümüşhane’mize kazandırılmasında çok emeği olan dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’e çok teşekkür ediyorum. DOKA’ya çok teşekkür ediyorum. Buranın resmi açılışını ilerleyen tarihlerde Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Başbakanımızı, Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık Bey’i, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü Bey’i davet ederek gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

İŞGEM’in 40 milyon lirayı bulan yatırımla Avrupa Birliği, Bakanlık ve DOKA ortaklığıyla hayata geçen bir proje olduğunu ifade eden Vali Memiş, “Sermayesinin yüzde 45’i Köylere Hizmet Götürme Birliğine, yüzde 20’si Gümüşhane Belediyesine, yüzde 15’i İl Özel İdaresine, yüzde 10’u Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasına, yüzde 5’i Kelkit Belediyesine, kalan yüzde 5’i ise Torul Belediyesine ait. Yani İŞGEM’in yüzde 60 hissesi valiliğimiz uhdesinde. Hisse payına göre sermayenin 1 buçuk milyon liranın yatırılması gerekirken şuanda 605 bin lirası yatırılmış. Geriye kalan yaklaşık 900 bin liralık eksiğimizi inşallah paydaşlarımızla birlikte tamamlayacağız” diye konuştu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İŞGEM Genel Müdürü Gürbüz Odabaşı ve ilgililer katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER