İŞGEM’e dev bütçe

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 'Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi' projesinin bütçesi 24 Milyon TL’ye yükseltildi.

İŞGEM’e dev bütçe
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yürütülen 'Gümüşhane İş Geliştirme Merkezi' projesinin bütçesi 24 Milyon TL’ye yükseltildi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane’ye yaptığı ziyaret sonrasında bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ettiği 17 Milyon TL’lik İŞGEM Projesi’nin bütçesini 24 Milyon TL’ye yükseltme sözü vermişti.

Gümüşhane ve Torul arasında bulunan Harmancık köyünde 24 dekar arazi üzerine kurulacak İş Geliştirme Merkezi’nin bölge için çok önemli bir proje olduğunu dile getiren DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, proje bütçesinin 24 Milyon TL’ye çıkmasını sağlayan başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmak üzere projeye büyük destekleri olan Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, bir önceki dönem milletvekilleri, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz ve Gümüşhane Sivil Toplum Örgütleri’ne teşekkür etti.

Son yapılan çalışmalar çerçevesinde proje kapsamında 6 bin 900 metrekare kapalı alana sahip, içerisinde 15 adet 100 metrekarelik, 5 adet 200 metrekarelik işyerlerinin bulunduğunu, ayrıca firmaların cüzi ücretler karşılığında faydalanabileceği ortak üretim ve paketleme alanının da yer aldığını dile getiren Genel Sekreter Kaldırım, ortak üretim alanında Gümüşhane'de üretimi yapılan çeşitli gıda ürünlerine yönelik makine ve ekipman bulunacağını, ayrıca merkezde kurulacak eğitim alanlarında girişimcilere düzenli eğitimler verileceğini ve bu sayede projenin yeni girişimciler yetiştiren bir niteliği olacağını kaydetti.

Proje ile girişimcilerin minimum giderle işletme sahibi olabileceklerini ve sürekli eğitime tabi tutulacaklarını kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, ilk yıllarını daha az masrafla atlatan girişimcinin daha sonra kendi işini başka alana taşıyacağını böylelikle bir sirkülasyon olacağını söyledi.

İŞGEM dahilinde kurulması planlanan organik ürün laboratuvarının da alanında Türkiye'deki üçüncü laboratuvar olacağını kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, bu laboratuvardan Türkiye'de yalnızca İzmir Ege Üniversitesi’nde ve Gebze TÜBİTAK tesislerinde olduğunu belirterek organik ürünleri ile Türkiye ve Avrupa'da adından söz ettiren Gümüşhane'nin bu laboratuvar sayesinde ülkeye hizmet etme noktasında çok etkin olacağını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER