'İşinizi İyi Yapın'

İyi Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Gümüşhane Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda yeni otogarda meydana gelen eksikliklerle ilgili uyarılarda bulunuldu.

'İşinizi İyi Yapın'

İyi Parti Gümüşhane İl Başkanlığı tarafından Gümüşhane Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda yeni otogarda meydana gelen eksikliklerle ilgili uyarılarda bulunuldu.

Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet imzasıyla Belediye Başkanlığına gönderilen yazıda, Karayolları tarafından Gümüşhane’de çevre yolu yapımı nedeniyle terminal binasının yerinin değiştirileceği hatırlatılarak, “Daldaban mevkisinde bulunan terminal ve küçük sanayi, sitesinin bulunduğu alanın da yıkılarak alışveriş merkezi (AVM) ve otopark yapılacağını biliyoruz” denildi.

Hafta başından itibaren mevcut terminal binasının terk edilerek, geçici terminal binasında hizmet verilmesi beklenirken, geçici terminal binası için yapılan imalatın bir kısımlarının yıkılarak, yeni masraflara sebep olduğu hatırlatılarak şöyle devam etti: “İçeride ve dışarıda yapılan bu tadilatların ne anlama geldiğini, kamu hakkının zarara uğratılıp uğratılmadığı hususu her Gümüşhaneli gibi bizleri de rahatsız etmektedir.”

Belediyeye 10 Soru

Yazıda Belediye Başkanlığının açıklama getirmesi için 10 ayrı soru soran İyi Parti Başkan Yardımcısı Acet, şunları kaydetti: “Bu tesisin projesini kimler yapmıştır ve kimler onaylamıştır? Bu tesis, belediyenizce mi, yoksa ihale yolu ile mi yapılmıştır? Bu tesisin muhammen bedeli nedir? Bu tesis için belediyemizce ne kadar bedel ödenmiştir? Bu tesis için yapılan tadilatın bedeli nedir? Geçici teminat ne kadar süre ile kullanılacaktır? Yeni terminal ne zaman yapılacaktır? Yeni terminal yapılınca şu an tadilatta olan tesis ne amaçla kullanılacaktır? Otobüs firmalarının ve terminal esnafının huzuru ve itibarı dikkate alınmış mıdır? Gümüşhane’nin medeni vasfının, ilimize gelen misafirler başta olmak üzere Gümüşhane’nin altın kalpli insdanları tarafından nasıl algılanacağı dikkate alınmış mıdır?”

Yazıda, “Yukarıda kısaca arz etmeye çalıştığımız hususlarda, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde cevaplandırılması, kamuoyunun aydınlatılması anlamında önemli bir adım olacağı katindeyiz” denildi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER