İslam’da kadın anlatıldı

Gümüşhane’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde İslam’da Kadın konulu sohbet programı düzenlendi. 

İslam’da kadın anlatıldı

Gümüşhane’de Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Merkez Kemaliye Camii’nde İslam’da Kadın konulu sohbet programı düzenlendi. 

Son zamanlarda dile getirilen kadına şiddet konusu üzerinde durulan programda kadının toplumdaki saygın yerine ve kadınlar açısından mescitlerin önemine vurgu yapıldı.

Programda ayrıca okul bünyesinde yapılan etkinlikler sonucunda dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüller verildi.

Etkinlikte okulun Meslek Dersleri öğretmeni Şeyma Koç Kibar, Hz. Peygamber’in “Kadınlarınızın mescide gelmesine engel olmayın” hadisine vurgu yaparak kadınları Hz. Peygamber döneminde olduğu gibi camilere, mescitlere davet etti. Kadın ve erkek için Allah’ın Resulünde güzel örneklerin var olduğunu ifade eden Kibar, Peygamber ahlakı ile ahlaklanmaya dikkat çekti. Sağlıklı ve bilinçli bireylerin, aile ve toplumların inşasında kadına çok büyük görevler düştüğünü kaydeden Kibar, kadınların her alanda daha aktif ve daha özgüven sahibi olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kibar, Kız Anadolu İmam- Hatip lisesi camiası olarak kızların daha kaliteli ve daha aktif olmalarına yarayacak her türlü gayret ve emeği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Okul müdürü Adem Arslan da Hz. Peygamberin (s.a.v), döneminde mescitlerin çok aktif kullanıldığını, cinsiyet ayırımı söz konusu olmadan kadınların da mescitlere gelerek eğitim faaliyetlerine ve sosyal etkinliklere katıldığını ve ibadet yaptıklarını ifade etti. Arslan, kadın için de erkek için de üstünlüğün ancak takva ile yani ilim, irfan, salih amel işleme ve kötülüklerden sakınmayla mümkün olduğunu ve bu üstünlükte cinsiyetin, meşrebin ve suretin asla yeri olmadığına vurgu yaptı. 

Arslan, “İslam’da Kadın” konulu programın icrası için tahsis eden ve her türlü kolaylığı sağlayan Gümüşhane müftülüğüne ve İl Müftüsü Ercan Aksu’ya teşekkür etti.

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmi lazım değil
İsmi lazım değil - 8 ay Önce

❤️

SIRADAKİ HABER