İsrail Dev Mitingle Kelkit'te Lanetlendi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliam düzenlenen dev mitingle lanetlendi. Mitingde İsrail bayrağı yakıldı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliam düzenlenen dev mitingle lanetlendi. Mitingde İsrail bayrağı yakıldı.

Kelkit Özgür Filistin Platformu tarafından gerçekleştirilen mitingle Kelkit halkı, Gazze’ye sesini ulaştırarak, mazlumun yanında zalimin karşısında yer aldığını gösterdi.

Mitinge 22. dönem Milletvekili Sabri Varan, İl Genel Meclis Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aydın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Müftülük önünde başlayan yürüyüşte, Aydın Doğan Caddesi geçilerek Ayvazoğlu Otel önünde kadar Siyonist İsrail'in saldırıları lanetlenerek protesto edildi.

Mitinge katılan vatandaşlar “Gazze Halkı Yalnız Değildir!”, “Siyonist Elçilik Kapatılsın!”, “Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!”, “Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Kuduz İsrail Hesap Verecek”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Gazze’ye Direnişe Bin Selam!”, “Hamas’a Selam Direnişe Devam!” sloganlarının atıldığı eylemde "Bebekler Ölüyor Dünya İzliyor", "Gazze Kelkit Elele", "Tek Çare İslam Birliği", "Mehmetçik Gazzeye", “Gazze Siyonist Katillere Mezar Olacak!”, “Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz!”, “Filistine Uzanan Eller Kırılsın"  “Gazze Seninleyiz!”, “Cihat Farzdır “Siyonizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” pankart ve dövizlerini taşıdı.

Milli Egemenlik Meydanında kurulan platformda meydandaki topluluğa hitaben bir konuşma yapan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İsrail’in Gazze katliamına tepkisini her fırsatta dile getiren Kelkit halkına teşekkür ederek, “İnsanlık tarihinin karanlık sayfalarına baktığımız zaman karşımıza hep İsrail oğullarının kirli ve kan dökücü katliamları çıkmaktadır. Peygamberler tarihinde de yine aynı karanlık ve elli kanlı yüzleri görmekteyiz. Dün olduğu gibi bu günde aynı senaryo ve o katillerin torunları sahnede yerlerini almış dedelerini aratmayacak hunharlıkları sergilemekte ve Müslümanların kanını akıtmaktadırlar. Kendilerine gelen Peygamberleri öldürmekten çekinmeye, yumurtalarını pişirmek için koca bir dünyayı ateşe verecek kadar acımazsız, Hz Musa vasıtasıyla Yüce Allah ile pazarlık yapmaya kalkışacak kadar sapıtmış bir milletten başka ne beklenir ki. Doğu Türkistan da, Arakan da, Myammar’da, Çeçenistan da ve Suriye’de Müslüman kanı döken bu caniler, isimleri farklı olsa da aslında hepsi İsrail Oğullarının torunları, evlatlarıdır. Çok şey söylemeye gerek yok. Orda bir savaş veriliyor ve bu Gazzelilerin savaşı değil. Bu Filistinlilerin de savaşı değil. Bu İslam’ın küfürle savaşı küfründe İslam’la savaşıdır.” dedi.

Gazze’dekilerin İslam’ın izzetinin savaşını verdiğini belirten Yılmaz, “Allah’la savaşta hiçbir beşer savaşı kazanamamıştır. Hiçbir devlet savaşı kazanamamıştır. Allah’la savaşta her zaman asiler, mücrimler kaybetmişlerdir. Bugün Elhamdülillah Gazze’den cennetin yolcuları gidiyor, bebekler cennete gidiyor, kadınlar cennete gidiyor, Allah yolunun mücahit erleri cennete gidiyor. Gazze İslam’ın savaşını veriyor. Gazze’dekiler Kudüs’ün savaşını veriyor, İslam’ın izzetinin savaşını veriyor. Bizler bugün en azından diyoruz ki dert sahibi olalım. Derdimiz bizi söyletsin, derdimiz bizi Gazzeli kardeşlerimize sahip çıkmaya yöneltsin.” ifadelerini kullandı.

Malatya Meşale Eğitim-Kültür ve Yardımlaşma Derneğinden gelen Araştırmacı Yazar Ebubekir Yaşa, bu katil rejime destek verenlerin ümmetin vicdanında asla affedilmeyeceğini belirterek, BM, ABD, Arap Birliği gibi güçlerden medet ummanın Müslümanlara yakışmayacağını söyledi ve Gazze’deki direnişle dayanışma içinde olmanın İslam aleminin görevi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından küçük bir çocuğun okuduğu "Gazze" şiiri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Konuşma kalabalık grubun sloganlarıyla sık sık kesilirken DİVA-Sen Gümüşhane İl Başkanı Şemşettin Cinemre tarafından dua edildi. İsrail bayrakları ateşe verildiği programda eyleme destek veren kadınlarda büyük Filistin bayrağı açarak sloganlar atarak tepkilerini dile getirdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER