Kar kazaları da beraberinde getirdi

Sadece Torul Harmancık Mevkiinde 6 araç gizli buzlanma nedeniyle hurdaya döndü

Kar kazaları da beraberinde getirdi
Gümüşhane’de geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı soğuk havayla beraber gizli buzlanmaya neden olunca karayolları adeta çarpışan oto pistlerine döndü.

Özellikle Gümüşhane-Trabzon karayolunun Torul Harmancık tüneli ile İkisu arasında meydana gelen 6 farklı kazada araçlar şarampole yuvarlandı, duvarlara ve korkuluklara çarptı.

Kazalarda büyük ölçüde maddi hasar meydana gelirken 2 kişi de hafif şekilde yaralandı. Yaralılardan birinin çarpışma esnasında yaralandığı öğrenilirken bir diğerinin ise kaza sırasında yolda bekleyen vatandaşlardan birinin ayağının üzerinde kontrolsüz gelen minibüsün çarpmasıyla oluştuğu bilgisine ulaşıldı.

Cuma günü akşam saatlerinde soğuk hava nedeniyle oluşan gizli buzlanma nedeniyle yaşanan kazalarda can kaybı yaşanmazken, Harmancık tüneli çıkışında tuzlama çalışması yapılmamış yolun buz pistinden farksız olduğu, kaza yapan araç ve olaya müdahale eden polis ekiplerinin de ayakta zor durabildiği gözlendi.

Yaşanan kazalar sonrası yetkililer araçlarda kış lastiği kullanmanın önemine dikkat çekerek, her yıl 1 Aralık tarihi itibari ile yürürlüğe giren Kış Lastiği Uygulaması’na riayet gösteren sürücülerin bu tür olumsuz durumlara çok daha az bir oranda muhatap kaldığını ifade ettiler. Kış lastiğinin sadece kar olduğu zaman değil havaların soğuması ile birlikte bu tür buzlanmalara karşıda etkili olduğunun altı çizilirken bu sebepten ötürü hem yasal ceza müeyyidesi ile karşılaşmamak hem de mal ve can güvenliği açısından uygulamaya hassasiyet gösterilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER