Kelkit Belediye Başkanı Yılmaz, 1 yılını değerlendirdi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, seçildiği 30 Mart tarihinden sonraki 1 yılını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

Kelkit Belediye Başkanı Yılmaz, 1 yılını değerlendirdi
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, seçildiği 30 Mart tarihinden sonraki 1 yılını değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi.

İlçe merkezindeki Meydan Otelinde düzenlenen toplantıda AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aydın, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri, Belediye idari personeli de hazır bulundu.

“ZENGİN BİR YELPAZEDE ÇEŞİTLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

Sunum eşliğinde gerçekleştirdiği toplantıda bir yıl içerisinde yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Yılmaz, Kelkit’in kültürel, tarihsel mirasının korunması, yaşatılması ve ilçenin sosyo-ekonomik kalkınmasının bir unsuru olması için zengin bir yelpazede çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

“İLK İŞİMİZ ESNAFIN BORCUNU ÖDEMEK OLDU”

Göreve gelir gelmez ilk işlerinin Belediye’nin esnafa olan 1,3 milyon liralık borcunu çeşitli kaynaklar üreterek ödemek olduğunu kaydeden Yılmaz, her alanda yeni adımlar attıklarını belirterek, en fazla eleştiri aldıkları konu olan şehir içi trafik sorununu parkomat uygulamasıyla birlikte çözdüklerini dile getirdi.

“KAĞIT ÜZERİNDE YAZILI PROJELERLE SİYASET YAPMIYORUZ”

Kağıt üzerine yazılı projelerle siyaset yapmadıklarını ifade eden Yılmaz, Belediyelerin yaşadıkları, bulundukları kentlere hizmet etmek için var olduğu bilinciyle hareket ettiklerini, partileri yarıştırmak adına değil, hizmetleri birlikte organize ederek, siyaset üstü düşünerek yola çıktıklarını belirtti.

“BELEDİYE KAYNAKLARINI TASARRUFLU VE VERİMLİ KULLANIYORUZ”

Belediye olarak önce parayı hazırlayıp sonra iş yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, esnaflıktan gelmesinin avantajlarını kullandığını, Belediye kaynaklarını tasarruflu ve verimli kullandıklarını kaydetti.

DOĞALGAZ 2016’DA

Kelkit’in doğalgaza 2016 yılı içerisinde kavuşacağını, en büyük sorun olan sağlıklı içme suyunun 2016 yılının sonlarında getireceklerini, Küçük cami mahallesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla ilerlediğini, Çiftlik İlkokulunun taşınarak o bölgenin iş merkezi yapılacağını, yeşil alanların sayısını artıracaklarını ifade eden Yılmaz, var olan değil, ilklere imza atmaya çalıştıklarını söyledi.

“YENİ VE TEMİZ BİR SAYFA AÇTIK”

Sunumunun ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Yılmaz, sadece makamda oturmak için gelmediklerini, kendilerinin gelip geçici fakat yaptıkları işlerin kalıcı olduğunun bilinciyle hareket ettiklerini belirterek, “Sorunları bildiğimiz için çözümleri de biliyoruz. Ben 5 yıl sonra yine bu caddelerde gezeceğim. Kelkitlilerin yüzüne dönüp bakabilecek işleri yapan bir idareye talip olduk. Geçmişi sorgulamak için değil, yeni ve temiz bir sayfa açarak başladık.” ifadelerini kullandı.

Yılmaz ayrıca bir soru üzerine Belediye’de hizmet alımıyla çalıştırılan 37 kişi olduğunu, kendi dönemlerinde bu rakama 4 kişi daha eklediklerini, 2 sözleşmeli mühendis alımı haricinde personel alımı yapmadıklarını, İŞKUR’un TYP projeleri kapsamında 105 kişinin istihdam edildiğini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER