Kelkit Çamur Köyü Kitaplaştırıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çamur köyünü tanıma ve tanıtma adına büyük bir boşluğu dolduracak olan “Bütün Yönleriyle Kelkit Çamur Köyü” adlı eserin basımı tamamlandı.

Kelkit Çamur Köyü Kitaplaştırıldı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Çamur köyünü tanıma ve tanıtma adına büyük bir boşluğu dolduracak olan “Bütün Yönleriyle Kelkit Çamur Köyü” adlı eserin basımı tamamlandı.

Köy sakinlerinden Coşkun Korkmaz’ın bir kuyumcu titizliğiyle iki yılı aşkın bir süre ele aldığı kitap, köye ait tüm renkleri kusursuz bir gözlemle satırlara işledi ve Çamur Köyü’nün dününü ve bugününü edebi bir dille ele aldı.

İki yılı aşkın titiz bir çalışmanın ürünü olan ve farklı şairlerin konularla ilgili dizeleriyle de renklendirilerek daha da ilginç hale getirilen eser, Kelkit Çamur Köyü adına yazılmış ilk kapsamlı kitap olma özelliğini taşımakta.

Kitapta Çamur Köyü’nün başta tarihî ve coğrafî özellikleri, yemekleri, oyunları, sosyal hayatı, gelenekleri, örf ve âdetleri olmak üzere daha birçok maddî ve manevî değeri akıcı bir üslupla kaleme alındı.

Kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer verildi: “Okura keyifli bir yolculuk sunmak adına yer yer yazarın tatlı hatıralarıyla da renklendirilmiş eseri okurken bazen tebessüm edecek, bazen derin düşüncelere dalacak, bazen de hüzünleneceksiniz. Köyün dağlarında dolaşırken soğuk gözelerinden su yudumlayıp özlem ateşinizi söndüreceksiniz. Unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş değerlerinizi yeniden hatırlayacak ve bu sayede hatıralarınızla hayallerinizi aynı kapta yoğuracaksınız.”

Geçmişi olmayanların geleceği de olmaz, diyen Coşkun Korkmaz, kendisini bütün yönleriyle tanımayanların başkalarını tanıdıklarını iddia etmelerinin anlamsız ve dahi faydasız olduğunu vurgulayarak, “Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüz dünyasında kişinin kendini kaybetmemesi aradığı her şeyden daha önemlidir; zira kendisini kaybedenlere buldukları da bir anlam ifade etmeyecektir. Değerlerine sahip çıkmayanlar, onlara gereken değeri vermeyenler, varsa şayet, kendi değerlerini de kaybedecekler ve er ya da geç değersizleşeceklerdir.” dedi.

Korkmaz, gelecek nesillerin tarihe yapacakları yolculuklarında önlerini aydınlatmak adına bu tarz çalışmaların mutlaka yapılması gerektiğini ifade ederek Kelkit’in diğer köyleriyle ilgili de benzer çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2014, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER