Kelkit’e yeni Toplum Sağlığı Merkezi yapılacak

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Toplum Sağlığı Merkezi binası için protokol imzalandı.

Kelkit’e yeni Toplum Sağlığı Merkezi yapılacak

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan Toplum Sağlığı Merkezi binası için protokol imzalandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Engin Pehlivan ve Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ın imza attığı protokol kapsamında ilçede kullanım ömrünü tamamlamış binada hizmet vermeye çalışan Toplum Sağlığı Merkezi yeni ve modern binasına kavuşacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Bu bağlamda bugün itibariyle İl Sağlık Müdürümüz Engin Pehlivan ile karşılıklı protokol imzalayarak devir işlemini gerçekleştirdik. Toplum Sağlığı Merkezimiz önceki yıllarda yapılan ve talebi karşılayamayacağı için kullanılmayan Eski Terminal Binasında hizmetine devam edecektir” dedi.

Yeni Toplum Sağlığı Merkezi binasında İlçe sağlık müdürlüğü ve idari birimler, 9 adet aile hekimi birimi, aile sağlığı merkezi, ilave laboratuvar hizmetleri ve röntgen hizmetlerinin verildiği birim, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, sağlıklı yaşam merkezi, bu merkez içerisinde; KETEM (kanser erken teşhis travma merkezi. Dengeli düzenli beslenme danışma, hareketli yaşam birimi, bu birimlerde spor salonları, diyet polikliniği, diyetisyen, fizyoterapist, fizik tedavi danışmanlığı. Bulaşıcı hastalıklarla mücadele. Koruyucu ağız diş sağlığı ve taramaları birimi. Kronik hastalıklarla (diyabet, hipertansiyon v.b) mücadele birimi. Çalışan ve çevre sağlığı birimi. Bağımlılıkla mücadele birimi. Sağlık hizmetleri birimi. Ruh sağlığı hizmetleri danışma birimi. Kadın, çocuk, ergen üreme sağlığı biriminin yer alacağını kaydeden Yılmaz, “İlçemizde bir eksiklik daha giderilmiş olacak. Bu önemli hizmetin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER