Kelkit’in Modern Hayvan Pazarı Ruhsatına Kavuştu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bölgenin sayılı pazarları arasına girecek olan modern hayvan pazarı ruhsatına kavuştu.

Kelkit’in Modern Hayvan Pazarı Ruhsatına Kavuştu
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde bölgenin sayılı pazarları arasına girecek olan modern hayvan pazarı ruhsatına kavuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birsen, ilçe Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Müdür Yardımcısı Necati Ceyhan ile birlikte Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’ı ziyaret ederek ruhsat takdimi gerçekleştirdi.

Tesisin Kelkit ve bölgede ilk olma özelliği taşıdığını belirten Belediye Başkanı Yılmaz, “Hayvancılık bölgesi olan ilçemizin günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı vardı. İlçemiz için büyük önem arz eden hayvan pazarı projesini hazırlatırken hem günümüzü hem de geleceği hesap ederek en ince ayrıntıya kadar her şeyi düşünmeye çalıştık. Tüm bu çalışmaların sonucu hedefimiz bu tür projelerle ilçemizi cazibe merkezi haline getirmektir. Kelkit Hayvan Pazarında, Tam Kapalı Alanlar, Hayvan Konaklama oteli Binası, Kafeterya Binası, İdare Binası, Büyükbaş Hayvan Padoku 500 Adet bağlı Büyükbaş Hayvan 300 Adet serbest Büyükbaş Hayvan, olmak üzere Toplam 800 büyükbaş hayvan kapasiteli Küçükbaş Hayvan Padoku 300 Küçükbaş Hayvan kapasiteli, Güvenlik noktaları, İndirme-Bindirme Rampaları, Büyükbaş Hayvan indirme-bindirme Rampası 7 adet, Küçükbaş Hayvan indirme-bindirme rampası 4 adet, Dezenfekte Havuzları, Otopark, Yaya yolları, araç yolları, fosseptik çukuru Yeşil alanların bulunduğu hayvan pazarımız Bölgenin en modern ve en büyük pazarı olma özelliğini taşıyor. Ayrıca gerekli genişletme çalışmaları yanında,  gerekli görülen bütün eksiklikler giderilerek ve halkımızın istekleri dikkate alınarak yapılması gereken her şey yapılıyor” dedi.

Birşen ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından modern hayvan pazarı ve mezbahaneyi inceleyerek Başkan Yılmaz’la fikir alış verişinde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2015, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER