Kelkit’te asayiş toplantısı yapıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde geniş katılımlı ve kapsamlı asayiş toplantısı düzenlendi.

Kelkit’te asayiş toplantısı yapıldı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde geniş katılımlı ve kapsamlı asayiş toplantısı düzenlendi.

Kelkit 75 yıl İMKB Toplantı Salonunda köy ve mahalle muhtarları ve ihtiyar heyetlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Naif Yavuz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, kanunların izin verdiği çerçevede hizmet sunmaya çalıştıklarını söyledi. Bölgede meydana gelen terör olaylarına da değinen Albay Danışan, muhtarların konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Danışan, “2016 yılı terörle mücadelede en yoğun yaşadığımız bir yıl oldu. PKK terör örgütü, DEAŞ ve aşırı sol örgütlerle mücadele ederken 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunuldu. PKK ile mücadelede önemli gelişmeler kaydediyoruz. Gümüşhane Torul ve geçmişte Kelkit’te PKK ile ilgili sorunlar meydana gelmiştir. Özellikle bu yönde bir çalışmamız söz konusu olmaktadır” dedi.

Albay Danışan, “Hem Kelkit’te hem de Gümüşhane genelinde gönüllü korucularımız olsun, muhtarlarımız olsun vatandaşlarımız olsun operasyonlarımız esnasında evlerini dahi açarak bizlere yardımcı olmuşlardır. Tüm Gümüşhane genelindeki muhtarlarımıza yardımlarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Emniyet ve asayiş konularında aydınlatıcı bilgi verdikten sonra bölgede meydana gelen terör olaylarına da değinerek muhtarların konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyen Danışan, çalışmak amacıyla köylere ve mahallere gelip giden işçiler ile ilgili komutanlığın bilgilendirilmesini, bu işleri yaparken vatandaşların rencide edilmemesini, şüpheli bir davranış görüldüğünde veya sezildiğinde Jandarma ve Emniyetin haberdar edilmesini, ayrıca vatandaşların tahriklere kapılmamasını söyledi.

Toplantının sonunda Kaymakam Naif Yavuz, birlik ve beraberlik içerisinde güvenlik güçlerinin Kelkit ve köylere hizmet sunmaya çalıştıklarını belirterek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Haberin Kaynağı: Gümüşkent Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 02:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER