Kelkit’te deprem!

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde saat 10.14’te 3.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Kelkit ilçe merkezinde oldukça şiddetli hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar kendilerini ev ve işyerlerinden dışarı attı.

Kelkit’te deprem!

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde saat 10.14’te 3,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Kelkit ilçe merkezinde oldukça şiddetli hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar kendilerini ev ve işyerlerinden dışarı attı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi depremin Dayısı ve Elmelik köyleri arasında yerin 6,98 kilometre derinliğinde 3,3 şiddetinde gerçekleştiğini açıkladı.

Son 1 yıl içerisinde bölgede 36 deprem kayıt altına alınırken, yine aynı bölgede 10 Ağustos 2017 tarihinde 4,0 şiddetlinde, 26 Nisan 2018 tarihinde 3,5 şiddetinde depremler yaşanmıştı. Bölgede son 1 yıl içinde 3'ten büyük 4 deprem kayıt altına alınırken, aynı periyotta Gümüşhane genelinde 80 deprem kaydedildi.

Depremin herhangi bir can ve mal kaybı ile hasara neden olmadığı öğrenildi.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 10:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan ÖZTÜRK
Serkan ÖZTÜRK - 6 yıl Önce

Depremin büyüklüğünü ifade ederken şiddet değilde büyüklük veya magnitüd olarak ifade edilmesi gerekir. Lütfen bu yanlışı düzeltelim. 3.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştur. Şiddet tamamen farklı bir kavramdır.

Doç. Dr. Serkan ÖZTÜRK (Sismolog)
Gümüşhane Üniversitesi, jeofizik Mühendisliği Bölümü

SIRADAKİ HABER