Kelkit'te Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplandı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 2014-2015 öğretim yılı hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyon toplantısı yapıldı.

Kelkit'te Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplandı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde 2014-2015 öğretim yılı hayat boyu öğrenme, halk eğitimi planlama ve işbirliği komisyon toplantısı yapıldı.

Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel başkanlığında yapılan ve Halk Eğitimi Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İşkur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ertan Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Nihat Dönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Uğur Meydan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlç Müdürü Hüsamettin Meral, İlçe Müftüsü Selim Işık ve komisyon üyesi kurum amirleri ile okul müdürleri ve sendika temsilcileri katıldı.

Kaymakam Gazel özellikle aile eğitimi ile ilgili yoğun bir talep olduğunu belirterek, bunun memnuniyet verici olduğunu ve bu kursların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere yönelik yetiştirici ve destekleyici kursların iyi bir planlama yapılarak açılması ve öğretmen seçimi ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce komisyon oluşturularak yürütülmesini isteyen Kaymakam Gazel, Halk Eğitim bünyesinde ilçede müzik alanında yetenekli kişilerle iletişime geçilerek musiki alanında koro oluşturulmasını da istedi.

Kaymakam Gazel, kurumlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde koordineli bir biçimde çalışılması gerektiğini ifade ederek toplantının hayırlı olması temennisi ile katılımcılara teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehrali Can ise 2013-2014 öğretim yılında, 149 adet kurs açtıklarını 3 bin 326 kursiyerin bu kurslara katıldığını söyledi. İlçede okuryazar oranının yükseldiğini ve hedeflerinin yüzde 100 olduğunu dile getiren Can, öğrencileri destekleyici ve yetiştirici kurslara ise 627 öğrencinin katıldığını açıkladı.

Komisyon üyelerinin 2014-2015 öğretim yılında açılması planlanan kurslar hakkında görüş ve önerilerini belirtmelerinin ardından Gümüşhane İş Kur İl Müdürlüğü ile Kelkit Halk Eğitimi Merkezi arasında düzenlenen Aşçı Yardımcılığı Kursunu başarı ile biten kursiyerlerin belgeleri dağıtıldı ve katılımcılara kursiyerlerin kendi hazırladıkları yemekler ikram edildi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER