Kelkit'te kan ağlayan ağaç!

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde motorlu testere ile kesilmek istenen ağaçtan kana benzeyen bir sıvı gelmeye başlayınca kesilmekten kurtuldu.

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde motorlu testere ile kesilmek istenen ağaçtan kana benzeyen bir sıvı gelmeye başlayınca kesilmekten kurtuldu.

Kelkit İlçesi Çambaşı Köyü'nde (Yeşilpınar) yaşayan Mustafa Aldemir isimli bir vatandaş, yaklaşık 2 ay önce Orman İşletmesi tarafından dağ köylerine verilen kışlık odun kesiminden faydalanmak için ormanlık araziye geldi.

Daha önce ormanlık bölgede kesim için işaretlenen dağ kavağı diye tabir edilen yabani kavak ağacını kesmek istedi.

Motorlu testereyi ağacın gövdesine vurduğu anda ağaçtan kan kıvamında sıvı akmaya başladığını gören Aldemir, ağacı kesmekten vazgeçti.

Kana benzer sıvıyı gören Aldemir'in yanında bulunan annesi halası ve köyden komşusu da şaşkınlığını gizleyemedi. Olayın şokunu atlattıktan sonra cep telefonu ile kameraya alan Aldemir'in kaydında "Ağaçtan kan damlıyor" dediği duyuluyor. Aldemir'in annesi de, "Bırak, bırak, bırak. Bismillah de de bırak" diyerek oğlunu ağacı kesmekten vazgeçirdi.

Yaşadıklarını anlatan Aldemir, "Orman şefliğinden ücretini ödeyerek kışa hazırlık için bölgeye ağaç kesimine gittim. Bir kaç ağaç kestikten sonra en son bu ağacı kesmek istedim. Akşam karanlığı yaklaşıyordu. Hızarı ağaca tuttum. Hızarın zorlandığını farkettim. Yakıtının bittiğini düşündüm. Ağaçtan kan kıvamındaki yoğun bir sıvı akmaya başladı. Sanki büyükbaş hayvan boğazlanmış gibiydi. Yanımdakilerin 'bırak bırak' dediklerini duydum. Ağacı kesmekten vazgeçtim. Olayın şokunu atlattıktan sonra bu görüntüleri kaydettim. Bu ağaç türünün bölgede sürekli kesildiği oluyor. Böylesi bir olay bugüne kadar yaşanmış değil. Çok şaşırdık." şeklinde konuştu.

Haber kaynağı: www.haber7.com
Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 22:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER