Kelkit’te kutlu doğum coşkusu kapalı spor salonuna sığmadı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programda Kapalı Spor Salonu hınca hınç dolarken, çok sayıda vatandaş programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Kelkit’te kutlu doğum coşkusu kapalı spor salonuna sığmadı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programda Kapalı Spor Salonu hınca hınç dolarken, çok sayıda vatandaş programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

Yrd.Doç.Dr. Mehmet Deliser’in konuşmacı olarak katıldığı programa Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Müftüsü Selim Şahin, kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Küçük Cami İmam hatibi Davut Yavuz’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Ozan Gazel, programın birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: " Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü arifesinde ilçemizde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenleniyor. Bu yıldönümünün tüm insanlığa mutluluk, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Hz. Peygamberi anmanın onun getirdiği mesajlarla buluşmanın haftası içerisindeyiz. Peygamber efendimizi daha yakından tanımamıza vesile olacak bu programa ilgi ve alakanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ise böylesine mana ve duygu yüklü bir programda, muhabbetten hasıl olan Muhammed’e, güllerin efendisine layık bir ümmet olmak dileğiyle gecenin mübarek olmasını diledi.

Programa katılmak için Kelkit’e gelen İl Müftüsü Ercan Aksu da kalabalığı görünce manzara karşısında duyduğu sevinci paylaşarak, halkın gösterdiği yoğun ilginin Hz. Peygamber sevgisinden kaynaklandığını söyledi.

“Yüreği Peygamber sevgisiyle dolu olan Kelkitliler sizlere selam olsun” diyerek konuşmasına başlayan Müftü Aksu, “Neşe'yi efendimizin ifadesiyle rabbine ibadette bulan gençler, Peygamberin ‘Arkadaşlarım’ dediği çocuklar, kucağında çocukla Peygamber sevgisini yüreğinde taşıyarak bu salona gelen nur yüzlü anneler, yüreğinizden Muhammed'in rehberliği eksik olmasın. Hoş geldiniz.” diye konuştu.

İlçe Müftüsü Selim Şahin de, “Kainatın özü olan insan, Allah’ın yeryüzüne hakim kıldığı, kendisini Rabbine kul olarak hazırlamış olduğu müstesna bir varlıktır. İnsanın yeryüzündeki değeri onun rengi, boyu, etnik kimliğiyle, cinsiyetiyle, zenginliği ve fakirliği ile ölçülmüyor. Allah Teala bizim her birimizi bir tarağın dişleri gibi eşit görüyor. Biz bir anne ile bir babadan dünyaya geldik. Peygamberimiz Efendimiz 'İnsanlar Adem'in çocuklarıdırlar, Adem ise topraktan yaratılmıştır' buyurmuştur" diye konuştu.

Programın konferans bölümüne konuşmacı olarak katılan Gümüşhane  Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Bilal Deliser de bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası programının teması olan ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

İlçe müftülüğü korosunun ilahileri ve sinevizyon gösterisinin ardından program düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Program sonunda katılan vatandaşlara gül ve çeşitli hediyeler verilirken, Kelkit ilçe müftülüğü tarafından vatandaşlara kandil simidi ve meyve suyu  ikram edildi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2015, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER