Kelkit’te Kutlu Doğum Programı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Kelkit’te Kutlu Doğum Programı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

Belediye Kültür Salonunda gerçekleştirilen programa Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, okul müdürü Adem Alkan, okul aile birliği başkanı Şemseddin Cinemre, öğretmenler, diğer okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenci velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Adem Alkan, “Bugün efendimizi anlatmaya değil anlamaya ihtiyacımız vardır. Samimiyet ve doğruluk her zaman şiarımız olmalı. Ya olduğumuz gibi görünmeli ya da göründüğümüz gibi olmamız gerekiyor.” dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Şemseddin Cinemre ise şunları söyledi: “Bu ümmet O’nun sözünden ilk çıktığında Uhud’da Hz. Hamza’yı kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Kaybetmemek adına, O’nun ümmeti olabilme adına anlatmak değil anlamak gerekli.”

Programda ilgi çeken bir bölüm ise Kelkit halkıyla yapılan söyleşinin sunumu oldu. Program, öğrencilerin ilahilerden bir demet, şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programın son bölümünde de 40 Hadis Dalında finale kalan öğrenciler arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada dereceye giren Halime Tuygun ve Kübra Mutlu’ya hediyelerini Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse Ve Okul Müdürü Adem Alkan verdi.

Haberin Kaynağı: Sinan Demir - www.haberkelkit.com

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 21:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER