Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine yönelik 'Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı' yapıldı.

Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri temsilcilerine yönelik 'Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı' yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı İsmail Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nin faaliyetleri hakkında geniş bilgi verildi. Toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının görüşleri de değerlendirilerek Gümüşhane’nin daha güvenli hale gelmesi ve 'toplum destekli polislik' hizmetlerinin artırılması için gerekli yol ve yöntemler belirlendi.

Toplantıda, 2015 yılı hedefleri içinde; Suçla mücadelede halkın katılımının sağlanması amacıyla polis - halk ilişkilerinin geliştirilmesi yönündeki bilgilendirme çalışmalarına devam edilmesi, Kahvehane, park vb. umuma açık yerler başta olmak üzere esnaf ziyaretlerinin artırılarak olabilecek çeşitli konularda bilgilendirme çalışmalarının yapılması, ÇOGEP kapsamında yürütülmekte olan “Mutlu Gençlik Güvenli Gelecek” Projesinin tamamlanması, Mahalle Polisliği kapsamında Mahalle Muhtarları ile Sorumluluk Alanı Huzur Toplantılarının yapılması, TDP faaliyetlerinde kurumlar arası iletişim ve işbirliğinin artırılması, Okullarda ilgili kurumlarla belirlenecek konularla ilgili bilgilendirme çalışmalarının yapılması, Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle araç sürücülerine yönelik kış lastiği kullanma zorunluluğu ve evlerde soba zehirlenmelerine karşı hazırlanacak bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması, Evden ve iş yerinden hırsızlıkların önlenmesi ve sahte para konularında vatandaşların bilgilendirilmesi, 155 Polis İmdat İhbar hattının kullanımını özendirilmesi gibi konular değerlendirildi.

Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yakup Pezük, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Akçay, İş-Kur İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Burhanettin Kaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Taş ve İl Emniyet Müdürlüğü Personeli ile Sivil Toplum Kurulu Temsilcileri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER