Kim Bu Vicdansızlar?

Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Demirören Köyü yaylasında birkaç gün önce yapılan çeşme henüz bilinmeyen kişi yada kişilerce tahrip edildi.

Kim Bu Vicdansızlar?
Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Demirören Köyü yaylasında birkaç gün önce yapılan çeşme henüz bilinmeyen kişi yada kişilerce tahrip edildi.

Aynı köylü işadamı Sait Hayal tarafından yaptırılan hayır çeşmesi yapımından birkaç gün sonra duvarları yıkılarak, kurnası kırılarak ve kitabesinde kalıcı hasar bırakılarak tahrip edilmesi tepki topladı.

Bunun nasıl bir zihniyet olduğunu anlamakta zorlandığını kaydeden işadamı Hayal, “Kitabesine Osmanlı simgesi tuğra ve her iki tarafında simgemiz Türk Bayrağı ve altında besmele olan bir çeşmenin yıkılması düşündürücüdür. Kurt, kuş, insanoğlu bir yudum su içsin, ölmüşlerimize dua etsin diye, atalarımızın hayır kapıları kapanmasın diye binbir meşakkatle yaptırdığım bu çeşmeyi yıkıp tahrip edenler kesinlikle insan olamazlar. Öyle ki atalarımız suyun kıymetini de, hikmetini de idrak etmiş, idrak ettiği için de önce bir su kültürü oluşturmuş, ardından da suyu medeniyete dönüştürmüş bir milletti. Bu aynı zamanda bir temizlik medeniyeti idi. Su azizdir, temizliktir, nimettir, hayatın özüdür, kaynağıdır. Temizlik imandandır öyle ama Müslüman olan insanların (!) bu hayır çeşmesini yıkmaları bırakın Müslümanlığı insanlıkla bile alakası yoktur. Kırılan ve tahrip edilen yerleri onardım ancak aynı zihniyet bu işi devam ettirecektir. Suçluları Allah’a havale ediyorum” dedi.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2014, 23:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER