‘Kimseye Gümüşhane’nin neresindensin diye sormadım’

AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Hacı Osman Akgül, yönetim anlayışında adamcılık ve imtiyaz olmadığını belirterek, milletvekilliğinde de tüm Gümüşhane’yi kucaklayacağını söyledi.

‘Kimseye Gümüşhane’nin neresindensin diye sormadım’
AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Hacı Osman Akgül, yönetim anlayışında adamcılık ve imtiyaz olmadığını belirterek, milletvekilliğinde de tüm Gümüşhane’yi kucaklayacağını söyledi.

Devam eden seçim çalışmaları kapsamında Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor ve gençlik teşkilatı mensuplarıyla kentteki gazetecilerle bir araya gelerek bir dizi değerlendirmelerde bulunan Akgül, dostun iyisinin hataları yüze söyleyen olduğunu belirterek, bunu söyleyen yoksa başarılı olma şansının olmadığına vurgu yaptı.

“KİMSEYE GÜMÜŞHANE’NİN NERESİNDENSİN DİYE SORMADIM”

Uzun yıllardan beri İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İSTAÇ A.Ş’de Genel Müdürlük görevi yapan Akgül, bürokraside iken gelen misafirlerine “Gümüşhane’nin neresindensin?” diye sormadığını, Gümüşhanelinin kendisi için referans olduğunu ve bunu milletvekilliğinde de sürdüreceğini söyledi.

“GÜMÜŞHANE BU DÖNEMDE BİR HUZUR ORTAMI YAŞAYACAK”

Gümüşhane’nin bundan sonra çok huzurlu bir kent olacağına dair inancının tam olduğunu dile getiren Akgül, “Tüm Gümüşhane’yi kucaklayacağız. Hoşgörü ortamı oluşacak. Hata ararsanız dost bulamazsınız. Mutlaka herkesin müşterek bir noktası vardır. İnşallah bu dönemde Gümüşhane bir huzur ortamı yaşayacak” dedi.

Kendisinin makine mühendisi olduğunu hatırlatan Akgül, “Hayatın her alanında analitik düşünmeliyiz. Analitik düşünme ve sorun çözme yeteneği gelişmemişse sorun çözme zayıflıyor” tespitinde bulundu.

“MUHTARLAR BU TOPLUMUN SİNİR UÇLARIDIR”

Seçim çalışmaları kapsamında 2 gündür muhtarlarla kahvaltı programlarında buluştuklarını belirten Akgül, muhtarları insan vücudunun sinir uçlarına benzeterek, “Bir vücudun sinir uçları hasar gördüğü zaman ayakta duramazsınız. Bu toplumun sinir uçları da muhtarlardır. Özel İdare’ye dilekçe verildiğinde benim haberim olacak şekilde bir sistem kurmaya çalışıyoruz” dedi.

“BENİM GÖREVİM KAYNAK TEMİN ETMEK”

Takip edilmeyen hiçbir işte başarı olmayacağının, düşünmenin yetmeyeceğini, uygulamaların mutlaka takipçisi olunacağını dile getiren Akgül, “2016 yılının bütçesi oluşturulurken ne kadar kaynağa ihtiyacımız olacak? Benim görevim o kaynağı temin etmek olacak. Kaynakta ülkenin ekonomisine bağlı. Her şeyden önce güçlü, istikrarlı bir iktidar olmalı. Etrafımız kuşatıldı. Kalkınmamıza engel olmak istiyorlar.

BU ARTIK SOĞUK BİR SAVAŞ DEĞİL, SICAK BİR SAVAŞTIR

Bu artık soğuk bir savaş değil, sıcak bir savaştır. 2012 Mayıs ayında ekonomide zirve yapmıştık. IMF’ye borcumuzu sıfırlamış, İstanbul’a 3.havaalanını, 3.köprü, 2 nükleer santral ve kanal İstanbul’u konuşuyorduk. Birileri düğmeye bastı. Gezi olayları başladı. Ben İstanbul’da yöneticiydim. O ağaçlar üniversite raporu doğrultusunda başka yere taşınıyordu. Bu olay tamamen planlı, kurgulu ve ülke geneline yayılmış bir hareketti. Neticede ülke ekonomisi zarar gördü. Ardından 17-24 Aralık darbe girişimleri yapıldı. Amaçlarında başarılı olamadılar ama ülkenin çok enerjisini harcadılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir irade ortak bir adayda birleşti.

TEK AMAÇLARI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I YOK ETMEKTİ

Tek amaçları Recep Tayyip Erdoğan’ı yok etmekti. O’nu yok edince gerisi teferruattı. 7 Haziran’da yeniden denediler. Özellikle bazı ulusal basın ülkede kaos ortamı oluşturmak istedi, birilerini sazıyla ekranlara çıkardı. Tek amaçları AK parti’nin tek başına gelmesini engellemekti. Neden hükümet kurulamadı? Siyasi partilerin var oluş amaçları iktidar olmak, ülkeye hizmet etmektir. Ama bizim ülkemizde partilerin tek amaçları AK Parti’nin iktidarını engellemek oldu” diye konuştu.

“OYUNU TUĞRUL TÜRKEŞ BOZDU”

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti-MHP koalisyonun olabileceğini fakat Bahçeli’nin “hayır, hayır, hayır” diyerek kenara çekildiğini, seçimin ertesi günü tekrar seçim istediğini hatırlatan Akgül, “Bir süre sonra seçime de karşıyım dedi. En mantıklısı AK Parti-MHP koalisyonuydu. Tek amaçları yasa gereği kurulacak olan seçim hükümetinde AK Parti-HDP koalisyonu yapıyor imajı vereceklerdi ama bu tezgahı da Tuğrul Türkeş bozdu.

TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA, GÜÇLÜ İKTİDARA İHTİYACI VAR

Bu tür tezgahlarla uğraşacak ne zamanı ne de şansı var Türkiye’nin. Türkiye’nin istikrara, güçlü iktidara ihtiyacı var. 1 Kasım’da yine bir belirsizlik ortamına dönebiliriz. Tek çözüm AK Parti’yi tek başına güçlü bir şekilde iktidara taşımaktır” ifadelerini kullandı.

“PKK BU DÖNEMİN SONUNA KADAR BİTECEK”

PKK’nın yok edilmesinden rahatsız olan siyasetçiler olduğunu, PKK bitince ne siyaseti üreteceğini belirleyemeyen partiler olduğundan bahseden Akgül, “Bunlar proje geliştiremedikleri için buradan nemalanıyorlar. PKK bu dönemin sonuna kadar bitecektir inşallah. Bakın DHKP-C terör örgütüyle ilgili son dönemde hiçbirşey duymuyoruz. Onları yedeğe aldılar. PKK bittiğinde onu servise alacaklar. Biz bunlarla hep mücadele edeceğiz” dedi.

“PARTİLER İKTİDAR OLMAK İÇİN, ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN KURULURLAR”

Kalkınma ve istikrarın devamı için başta Gümüşhane olmak üzere tüm yurttaşlardan “istikrara” oy vermelerini isteyen Akgül, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Vatandaşlarımız iktidar iddiası olmayan partilere yönelmesinler. Partiler iktidar olmak için, ülkeyi yönetmek için kurulurlar.

BİZ DERSİMİZİ ALDIK

1 Kasım seçimleri inşallah hayırlara vesile olacaktır. 7 Haziran’da ki uyarıyı dikkate alacağız. Dersimizi aldık. İnşallah ‘Haydi Bismillah’ diyeceğiz. 4 aylık devre arasından sonra ikinci yarı başlıyor.”

“BEN ACABALARI KALDIRACAĞIM”

“Gümüşhane’de rant algısını nasıl yıkacaksınız?” şeklindeki bir soruyu cevaplandıran Akgül, “Bir insanın kafasında acabalar varsa kuşku ve fesadı engelleyemezsiniz. Ben acabaları kaldıracağım. Şeffaf olacağım. Onu da seçimden sonra göreceksiniz” dedi.

Akgül, Pazar günü AK Parti’nin seçim programı açıklandıktan sonra Gümüşhane’de farklı bir çalışma içerisine gireceklerini de sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 00:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER