Kır çiçeklerinden yılsonu gösterisi

Gümüşhane’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından ‘Kır Çiçekleri Kreşi Yıl Sonu Gösterisi’ programı düzenlendi.

Kır çiçeklerinden yılsonu gösterisi
Gümüşhane’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi tarafından ‘Kır Çiçekleri Kreşi Yıl Sonu Gösterisi’ programı düzenlendi.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programda minik öğrencilerin Mehter Takımı, Kuran tilaveti ve diğer gösterileri salonu dolduran aileler tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Programda konuşan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, ailelerin en büyük kazancının evlatları olduğunu belirterek, “Anne ve baba için iyi yetişmiş bir evlat, onların insanlığa en büyük hediyesi olacaktır. Neslin devamı ve ailenin bekası için çocuklar büyük önem taşımaktadır. Uzmanlar, çocuğun eğitiminin anne karnında başladığını ifade ediyorlar” dedi.

“İLK ÖĞRENME AİLEDEN”

Çocukların ilk öğrenmesi gereken bilgileri aileden aştığını kaydeden Şenel, şunları söyledi: “Her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar.  Hadisi Şerifte, ‘evlat kokusu cennet kokusudur’ hadisi bize çok önemli bir olguyu anlatmaktadır. Hz. Ali ise, ‘Çocuklarınızla 7 yaşına kadar oynayın, 15 yaşına kadar onlarla arkadaş olun, 15 yaşından sonra istişare edin’ diyerek öğütler vermektedir. Erch Form ise ‘Topluma lüzumsuz bilgiler verirseniz, lüzumsuz bir kalabalık oluşur’ öğüdünü vermektedir. “

“İHTİYAÇLARIN AZI KARŞILANIYOR”

Günümüzde çocukların isteklerinin çoğu, ihtiyaçlarının ise pek azının karşılandığını vurgulayan Şenel, “Anne ve babadan güzel şeyler görerek, duyarak yetişen bir evlat da elbette bu güzelliğin gereğini elbette yerine getirecektir. Günümüz ailesinde iletişim kopukluğu yaşayan bireyler, birlikte ama birbirlerinden uzak bir hayat yaşamaktadırlar. Televizyon ve internet günlük hayatın vazgeçilmesi elbette. Doğru kullanılmadığından aileler için yıkıcı tesiri olan bomba gibidirler.  Bu nedenle anne ve babalar çocuklarının televizyon izlemelerinde ve internet kullanmalarında dikkatli olmalıdırlar” diye konuştu.

İbrahim Özdemir-Figen Tok
Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2016, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER