Köksal Turoyd ‘da

Türkiye'nin 81 ilinde turizm profesyonellerini bir araya getirecek bir platform oluşturmayı hedefleyen otel yöneticileri Gümüşhane’den ise Çimenler Otel Genel Müdürü Zeki Köksal’ın katılımıyla Türkiye Otel Yöneticileri Derneğini kurmak için harekete geçti.

Türkiye'nin 81 ilinde turizm profesyonellerini bir araya getirecek bir platform oluşturmayı hedefleyen otel yöneticileri Gümüşhane’den ise Çimenler Otel Genel Müdürü Zeki Köksal’ın katılımıyla Türkiye Otel Yöneticileri Derneğini kurmak için harekete geçti.

Ali Can Aksu liderliğinde bir araya gelen otel yöneticileri, bugün Swissotel İstanbul Bosphorus'ta düzenledikleri basın toplantısında, TÜROYD’un kuruluşuna ilişkin yaptıkları çalışmaları kamuoyuna açıkladı.

Aksu, derneğin basın lansmanında yaptığı konuşmada, "Profesyonel yöneticiler olarak Türkiye'nin turizm politikalarında söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.

80 MİLYAR DOLARLIK TURİZMİ YÖNETİYORLAR

Ali Can Aksu, “Hedefimiz Türkiyede 80 milyarlık değere ulaşan turizm yatırımlarını yönetenleri TÜROYD çatısı altında toplayarak, son dönemlerde turizmde yaşanan sıkıntılara karşı birlikte projeler üretmeyi, Türk turizmine değer katmayı hedefliyoruz. Artık otel yöneticilerini yalnızlıktan kurtararak Türkiye’nin turizm politikalarının oluşturulmasında söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bizler otel yöneticilerine daha iyi imkanlar sunulmasıyla Türk turizminin daha çok kaliteye ulaşacağına inanıyoruz. Türk otel yöneticileri dünyaya turizm dersi verir hale geldiler. TÜROYD çatısı altında yapacağımız çalışmalarda Türk otel yöneticilerinin değerini daha da artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

OTEL YÖNETİCİLERİ KRİZLERDE GÜNAH KEÇİSİ OLUYOR

Sektöre yön veren yöneticilerin krizlerde günah keçisi haline geldiğini söyleyen Ali Can Aksu, çok sayıda yetişmiş turizmcinin işsiz kaldığını ve ardından da sektörden uzaklaştığına dikkat çekti. Deneyimli yöneticilerin sektörden uzaklaşmasının Türk turizmi açısından ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Ali Can Aksu, "Kriz bittiğinde bu yöneticilere ihtiyaç olacağını kimse unutmasın. Yaşanan bu durum sektörümüz açısından büyük bir risk taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Samsun'da yapılan Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) olağan genel kurulu toplantısında da yönetim kurulu üyesi olarak seçilen Köksal, yeni oluşumda Gümüşhane’nin de olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Turizmde söz sahibi olmak için kurumsal anlamda bu tür oluşumların oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Köksal, acente ve firmaların bunlara çok önem verdiğini belirterek, oluşumun ülke ve Gümüşhane turizmine hayırlı olmasını temenni etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER