Köse’de park ve hizmet binalarının açılışları gerçekleştirildi

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapımı tamamlanan parklar ile yenilenen Halk Eğitim ve Tarım İlçe Müdürlüğü binaları düzenlenen törenlerle açıldı.

Köse’de park ve hizmet binalarının açılışları gerçekleştirildi

Gümüşhane’nin Köse ilçesinde yapımı tamamlanan parklar ile yenilenen Halk Eğitim ve Tarım İlçe Müdürlüğü binaları düzenlenen törenlerle açıldı.

İlk olarak Erzincan Belediyesi’nin destekleriyle ilçe merkezinde yaptırılan Terzi Baba parkının açılışı gerçekleştirildi. Gümüşhane Valisi Vali Memiş, açılış töreninde yaptığı konuşmada Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a teşekkür ederek, “Lütfettiler geldiler. Komşu vilayetimiz, bu bölgenin insanı. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Çok güzel bir park açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımızın çok emekleri var. Kendilerinin bize Köse ilçemize Bayburt ve Gümüşhane’ye en büyük hediyesi Salyazı havalimanı. Kasım- Aralık ayında hem proje hem de yapım ihalesi aynı anda olacak” dedi.

Buradaki açılış töreninin ardından Davut Uyar Çocuk Parkı ve Oyun Sokağının açılışını gerçekleştiren heyet, rengarenk parkın içerisinde kurulu dev satranç alanında Vali Memiş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kısa bir süre satranç oynadı.

Bisikletleriyle parka gelen öğrencilerle de sohbet eden heyet daha sonra yenileme çalışması tamamlanan Halk Eğitim ve Tarım İlçe Müdürlüğü binalarının açılışını gerçekleştirerek binalarda incelemelerde bulundu.

Daha sonra Köse 60. Yıl Ortaokulunda açılan Kodlama Atölyesin açılışını gezerek öğrencilerle ve öğretmenlerle görüşen Vali Memiş, kodlama projesi kapsamında yapılan robot projeleri ve yazılımları inceledi.

Ardından öğretmenler odasında genç öğretmenlerle bir araya gelen ve Köse ilçesine sosyal mekan isteğini tekrarlayan Vali Memiş, “Öğretmen arkadaşlarımız, kamu görevlilerimiz ve üniversite öğrencisi arkadaşlarımız için burada sosyal mekân olsun istiyorum. Bu arkadaşlarımızın gidebileceği bir yer yok. Siz bunu sağlamazsanız burada öğrenci de tutamazsınız. Bilardo masaları, masa tenisi gibi şeyler yapılması lazım. Bunları ben temin edeceğim. Bir ilçede böyle şeyler olmalı. Eğer özel teşebbüs yapmıyorsa Kaymakam Bey yapacak, Belediye Başkanımız yapacak. Aksi takdirde buraya gelen ne kamu çalışanlarını memnun edebiliriz ne de öğrencileri. Bizim görevimiz yaşadığımız yerde vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar başka yere imrenmesinler. Vali olarak Gümüşhane’ye atandığımdan beri bununla uğraşıyorum. Özellikle il merkezinde de müthiş bir açık vardı. Belediyemizin çalışmalarıyla sinema salonu yaptık, sosyal donatılar, bowling salonu, eğlence merkezi gibi yerler yaptık. AVM’ye başlayacağız, 5 yıldızlı otel yapıldı, diğer sosyal donatılara öncelik veriyoruz. Çünkü ilde de 20 bin tane öğrencimiz var” diye konuştu.
 

Köse Belediyesi tarafından yapımına başlanan şehitlikte incelemelerde bulunan Vali Memiş, burada yaptığı açıklamada, “Köse Belediye Başkanımızı yaptığı çalışmalardan dolayı hem tebrik ediyorum hem de kendisine teşekkür ediyorum. Şehitliklerin yapılmasındaki görev aslında İl Özel İdaresine ait. Ancak Belediye Başkanımız özverili bir şekilde ülkemizin bölünmez bütünlüğünün en büyük göstergesi olan şehitlerimiz için çok güzel bir yer yapmış. İnşaatı halen devam ediyor. Allah göstermesin ancak, şehitlerimiz için, böyle bir şehitlik yapmak çok önemli. Geleceğe yönelik de benim çok önemsediğim bir çalışma” dedi.

Vali Memiş, daha sonra beraberindeki heyetle Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Memiş ve Belediye Başkanı Aygün tarafından Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket takdimi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, “Köse’den keyif aldım. Biraz imarda bir sorun var. O da mevcut yapılaşmasından dolayı. Her sokağa belediye hizmetleri gitmiş. Bu çok sevindirici bir şey. Belediyemiz herkesi kucaklamış. Kamu kurumlarının bahçelerine kadar her tarafa hizmet gitmiş” diye konuştu.

Parkın Köse’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, “Manevi büyüklerimizden Terzi Baba’nın adını verdik parka. Terzi Baba’nın isminin yaşatılması onun nesilden nesle geçmesi ve onun geçmiş hayatını anlatan kitabeyi de biz parka koyacağız. Çocuklarımız güle güle kullansın” dedi.

Belediye Başkanı Şerif Aygün ise parkın maddi değerinden ziyade manevi değerinin olduğuna vurgu yaparak, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a teşekkür etti.

Açılışlar için düzenlenen törenlere Vali Memiş ile birlikte Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER