Ara
Gümüşhane
Hafif kar yağışlı
-4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,9259 %0.13
50,6303 %-0.18
6.250,52 % 1,29
Gümüşhane Haberleri Galeriler Gümüşhane Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe: Temel Hedefimiz Köylerin Bütün Sorunlarını Gidermek

1541
Gösterim
Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Başkanı Cahit Karatepe temel hedeflerinin köylerin bütün sorunlarını gidermek olduğunu söyledi.

Gümüşhane Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği meclis toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, Birlik Müdürü Bayram Akçay, İl Genel Meclisi üyeleri Naim Ağaç, Muammer Taş, Muhtarlar Derneği Başkanı Ekrem Sebat Turan ve 72 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında kısa zaman içerisinde birçok iş yapmanın gayreti içerisinde hep birlikte hareket etmeye çalıştıklarını kaydeden Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Cahit Karatepe, temel hedeflerinin köylerin bütün sorunlarını gidermek olduğunu söyledi.

Köylerde ihtiyaçlara göre bütçeleme, sıralama ve planlamanın ardından gerekenleri yaptıklarını kaydeden Karatepe, “Talepler ve ihtiyaçlar fazla ama kaynaklar sınırlı. Bu sınırlı kaynakları rantabl şekilde kullanarak tüm ihtiyaçların giderilmesi noktasında gayret sarf ediyoruz. Merkez ilçemizin 92 köyü var. Bu köylerimizin hemen hemen hepsinin bir kısım taleplerini karşıladık.” diye konuştu. 

Köylere Hizmet Götürme birliklerinin İl Genel Meclisi üyeleri, muhtarlar ve bürokratlardan oluşan bir teşkilat olduğunu kaydeden Karatepe, “Bu idari karar mekanizmasının ortaklaşa çalıştığı kurumlar var. Tamamen iyi niyet ve ihtiyaç odaklı hareket ediyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile bütün köylerimize yetişmeye çalışıyor ve bu nedenle de ciddi bir gayret sarf ediyoruz. Hep birlikte eksiklik ve kusurlarımızı da gidermeye çalışacağız.” dedi.

Karatepe’nin konuşmasının ardından birliğin 2012 yılı bütçe çalışma raporu okunarak karara bağlandı. Birlik bünyesinde Çamlıköy, Ardıç, İkisu, Yitirmez ve Akçakale köyü muhtarlarından oluşan plan bütçe komisyonunun belirlenmesinin ardından 3 milyon 500 bin TL’lik 2013 yılı bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ek bütçe, birlik tüzüğündeki bazı hususların görüşülmesinin ardından birlik bünyesinde 1 adet vidanjör ve 1 adet çöp aracı alınması konusu görüşüldü.

KÖYLER İÇİN VİDANJÖR VE ÇÖP ARACI ALINACAK

Vali Yardımcısı ve Birlik Başkanı Karatepe, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında köylerde istihdam edilen personelin çöpleri topladığını, bazı aksaklıklar yaşansa da bu yıl daha profesyonel bir şekilde bu konunun üzerine gideceklerini belirterek alınacak araçla köylerde biriken çöplerin toplanacağını söyledi. Merkez ilçe köylerinde kanalizasyon oranının yüzde 80’leri geçtiğini dile getiren Karatepe, sistemde meydana gelen arızaların da alınacak vidanjörle birlikte son bulacağını sözlerine ekledi. Daha sonra yapılan oylamada birlik meclisi her iki aracın alınmasına da oy birliği ile karar verdi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 1
1 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 2
2 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 3
3 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 4
4 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 5
5 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 6
6 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 7
7 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 8
8 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 9
9 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 10
10 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 11
11 / 12
Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı 12
12 / 12
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *