'Küresel Emperyalizm İşbaşında'

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, küresel güçlerin Venezüella’da sahnelediği tiyatro ile ilgili partisinin düşüncelerini açıkladı.

'Küresel Emperyalizm İşbaşında'

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, küresel güçlerin Venezüella’da sahnelediği tiyatro ile ilgili partisinin düşüncelerini açıkladı.

Yaptığı yazılı açıklamada bu durumun kabul edilebilir hiçbir yanının olmadığını vurgulayan Nas, emperyalist güçlerin, dolayısıyla da Siyonizm’in kendi çıkarları doğrultusunda yapmaya çalıştıkları darbe girişiminin karşısında, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Venezüella halkının yanında olduklarını söyledi.

Hastalıklı zihniyetlerinin devamı için her türlü zulmü mubah olarak gören dış mihrakların İslam ülkelerinde sergilediği tüm girişimlere karşı Venezüella’nın, Müslümanların yanında yer aldığını kaydeden Nas, “Siyonist İsrail Devleti’nin zulümlerine karşı Filistin halkını en güçlü şekilde destekleyen Venezüella’nın meşru hükümetine, sergilenmekte olan emperyalist operasyona karşı mücadelesinde desteğimizi bildiriyoruz. Venezüella’da sağduyunun hâkim olması, dış güçlerin oyunlarının bozulması ve bir an önce istikrarın sağlanmasının en büyük temennimiz olduğunu ifade ediyoruz” dedi.

Venezüella’da ki Carlos Perez’in dikta yönetiminden sonra işbaşına gelen Bolivaryan devriminin lideri Hugo Rafael Chavez döneminde ırkçı emperyalizmi kızdıracak önemli adımlar attığını hatırlatan Nas, “İsrail’in 2006 yılında Lübnan’a karsı gerçekleştirdiği sivilleri hedef alan saldırılarını soykırım olarak nitelemiş ve bu sebeple Tel Aviv’deki Venezüella Büyükelçisi’ni geri çekmişti. Chavez’in bu adımları İslam Âleminde büyük takdir toplamasına neden olmuştu. Yine benzer şekilde, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro da ABD Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınma kararına karşı haklı olarak en sert tepkiyi ortaya koymuştu” diye konuştu.

“Petrol Zengini Ülke, Oynanan Oyunlar Sonucu Fakirlikle Mücadele Eder Halde”

Bugün yaşananların bu dik duruşlu siyasetin sonucu olarak gerçekleştirilmeye çalışıldığını dile getiren Nas, “Küresel emperyalizm ve işbirlikçileri tarafından ülke içerisindeki sorunlar daha da derinleştirilip, petrol zengini bu ülkenin istikrarsızlaştırılıp, yoksulluk ve yoklukla mücadele eder bir duruma getirilmesi hedefleniyor. Böylelikle ırkçı emperyalizm tarafından dünyanın dört bir tarafında uygulanan oyunların bir benzeri Venezüella’da da sahneye konuluyor” şeklinde konuştu. 

“Bu Oyunun Tetikçisi Trump”

Küresel güçlerin, Venezüella’da kargaşa ortamını oluşturduktan sonra ABD Başkanı Trump vasıtasıyla düğmeye bastığına işaret eden Nas, “Trump’ın, halkın oylarıyla seçilmiş meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro yerine Venezüella Devlet Başkanı olarak sinsi planlarına uygun bir figür olan Guaido’yu tanıması tamamen hukuksuzdur ve asla kabul edilebilir bir durum değildir. ABD’nin bu haksız ve art niyetli adımını şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası Hukuk, Ayaklar Altına Alınıyor” 

Bu aşamada İngiltere Merkez Bankası’nda bulunan Venezüella’ya ait altınların geri verilmemesine dair İngiltere Hükümetinin kararı almasını uluslararası sistemin nasıl işlediğinin bir göstergesi olarak niteleyen Nas, “Çifte standartçı Batı, klasik oyunlarından bir tanesini daha sahneye koydu. Venezüella’daki son gelişmeler, daha önce; Irak, Suriye, Afganistan, Libya, Yemen, Mısır, Somali gibi Müslüman ülkelerin egemenlik haklarının çiğnediği gibi, Venezüella’da da petrol ve diğer yeraltı kaynaklarının sömürülmesi amaçlı olarak,  uluslararası hukuk, egemenlik hakları ve bir ülkenin içişlerine karışmama prensiplerini ayaklar altına aldığını açıkça göstermektedir” dedi.

“Erbakan Hocamızın D-160 Projesi Hayata Geçirilmeli”

Açıklamalarının son bölümünde Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Venezüella halkının yanında olduklarını yineleyen Nas, “Venezüella’yı dış güçlerin boyunduruğundan kurtararak bağımsızlığına kavuşturan Simon Bolivar’ın prensipleri doğrultusunda küresel emperyalizme karşı direnen Venezüella’nın bu direniş sonunda başarılı olacağına, ABD ve Batılı müttefiklerinin dayatmacı politikalarına karşı meşru haklarını koruyacağına inanıyoruz. Kuvvetin değil, hakkın üstün tutulduğu ‘Yeni Bir Dünya’nın bir an evvel kurulmasının önemini, Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın ortaya koyduğu D-160 Projesi’nin tüm ezilen ülkelerin haklarının korunması için bir an evvel hayata geçirilmesinin ne kadar gerekli olduğunu Venezüella’daki son gelişmeler karşısında bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER