Kürtün’de sera sayısı artıyor

Gümüşhane’nin coğrafi şartlar olarak en zor ilçesi olan Kürtün’de seracılık yaygınlaşarak devam ediyor.

Kürtün’de sera sayısı artıyor
Gümüşhane’nin coğrafi şartlar olarak en zor ilçesi olan Kürtün’de seracılık yaygınlaşarak devam ediyor.

İlk seranın 1998 yılında kurulduğu ilçede, artan sera sayısıyla birlikte üreticiler alternatif üretim yapma olanağı bulurken, yapılan seralar hem üreticilere hem de ilçe ekonomisine hareketlilik getirdi.

İlk olarak 1998 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın finanse ettiği sera projesinde 240'ar metrekarelik 8 sera, 2011-2014 yıllarında DOKAP'ın finanse ettiği sera projesinde 14 tanesi 180 metrekare ve bir tanesi de 120 metrekare olmak üzere toplamda 15 sera, 2015 yılında da İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nin finanse ettiği projede 240'ar metrekarelik 4 sera olmak üzere bugüne kadar kamunun katkılarıyla ilçede 5 bin 520 metrekare alanda 27 adet sera yapıldı.

Son olarak İl Özel İdaresi tarafından finanse edilen seraların kurulumu devam ederken, önümüzdeki yıl üretim döneminde aktif olarak üretim yapılması planlanıyor.

Yapılan bütün seralarda aktif olarak üretim yapıldığı, genel olarak domates, biber, hıyar ve fasulye üretilerek ilçe pazarında vatandaşların beğenisine sunulduğu ifade edildi.
Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER