Kutlu Doğum Haftası Başladı

Gümüşhane’de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası Başladı
Gümüşhane’de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konferans düzenlendi.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen ve Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Süleyman Aktaş yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin ‘Din Samimiyettir’ başlığı altında kutlandığını belirten Müftü Aktaş, İslam dünyasının samimiyetsizlikten çok çektiğini söyledi.

Aktaş, “Geçte olsa bir şeyleri kavramanın faydasının bereketini Allah mutlaka ihsan eder. Fert olarak samimiyetsizlikten çok çektik. Millet olarak çok çektik, İslam dünyası olarak çok çektik. Ama inşallah alemlere rahmet olarak gönderilen hazreti peygamber hürmetine hem ülkemizdeki Müslümanların hem de yeryüzündeki bütün Müslümanların yeniden dini anlayışı ve yaşayışına vesile olur. Bir Müslüman inandığını yaşamak zorundadır. Ben iman ediyorum ama istediğim gibi yaşam hakkım yok mu benim diyenler var. Bize çok sıkıntılar hatta başımıza musibetler getiren bir sıkıntıdır bu. İnanan insan istediği gibi yaşayamaz. İmanının emretti gibi yaşamak zorundadır. Başkaları yaşıyor fikri de, maalesef bizi nerelere götürdüğünün, olumsuz hayat tarzının hem ülkemizde, hem İslam dünyasında çok acı faturalar ödeyerek yaşıyoruz” dedi.

Aktaş’ın konuşmasının ardından Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Şahin, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans verdi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER