Kutlu Doğum Haftası Mesajları

Gümüşhane'de Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kutlu Doğum Haftası Mesajları
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve Genel Merkez Ar- Ge Başkan Yardımcısı  Doç. Dr. Kemalettin Aydın Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Doç. Dr. Kemalettin AYDIN mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Allah Resulü Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S)’in daha iyi anlaşılabilmesi için her yıl 14–20 Nisan tarihleri Kutlu Doğum haftası olarak kutlanılmaktadır. Kutlu Doğum Haftasında Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ ı daha iyi anlama ve anlatma çalışmaları yapılmaktadır. Onun, insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı Peygamber Efendimizin örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek dünya ve ahiret mutluluğunun elde edilmesini sağlayacaktır. Çünkü Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’ın örnek hayat çizgisi, söz ve davranışları, temsil ettiği değerler bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir niteliktedir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Zengini fakirin hamisi, zenciyi beyazın kader ortağı yaptı. Komşuyu komşuya neredeyse birbirlerinin mirasçısı olacak kadar yakınlaştırırken mümin ile mümini bir elin kenetlenmiş parmakları gibi, bir duvarın birbirine geçmiş tuğlaları gibi bir ve beraber gören Sevgili Peygamberimiz biz Müslümanlar ve bütün insanlık için her bakımdan mükemmel bir örnek hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır., kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir iklimi tebliğ etmiştir bizleri de bu iklimi sürdürmekle mükellef kılmıştır.

Allah Rasûlü'nün  doğumu ve yeryüzünü şereflendirmesi insanlığın yeniden dirilişi sayılır; Çünkü, biz, Rabbimizi O'nunla tanıdık. Nimete minnet ve şükran duygusunu O'ndan öğrendik. Yaratan ve yaratılan arasındaki ilişkileri, O’nun ortaya koyduğu yorumlar sayesinde, kâinat, muhtevalı ve okunaklı bir kitaba dönüştü. Getirdiği mesaj vesilesiyle bütün varlığın çehresine nur saçan, nazarları ahiret yamaçlarına çevirerek topyekün insanlığa Cennet ve Cehennem'i tanıtan ve ebedî saadet yollarını aydınlatan Allah Rasûlü'nün  doğumu ise, bütün insanlığın ve kâinatın bayramıdır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)’ın doğumunun yıldönümünün tüm Gümüşhaneli hemşehrilerime ve Türk-İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan  niyaz ederim. Yüce Allah (C.C.) tüm hemşehrilerime ve İslam alemine Hz. Muhammed (SAV)’ in yanında buluşmayı nasip eylesin. Selam ve dua ile Saygılarımı sunuyorum”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün


Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün  Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Üstün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“14-20 Nisan arası, efendilerin efendisi, Huzura ve mutluluğa giden yolda en büyük rehber, Güzel ahlakın zirve yaptığı iftihar tablosu olan peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) in Doğum gününden dolayı kutlanan ve bu sebeplede yıl içerisindeki en  hayırlı hafta olan kutlu doğum haftasıdır. En hayırlısı diyorum çünkü var olmanın gayesini öğreten, Her alanda nasıl insan olunmalıdır portresini, yaşantısıyla insanlığa gösteren, islamın ve insanlığın mimarı, şevkat ve merhametin kendisi, sevgililerin sevgilisi O 'dur.

Peygamber efendimizin tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, o dönemde cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüş, İnsanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, tüm dünya yaşanamaz hale gelmişti. O Nur'un gelişiyle, Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi, cahiliye devri kapandı. O’nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç oldu. Âlemlerin yaratılış nedeni olan ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen son peygamber Hz. Muhammed ( s.a.v) i hepimizin daha yakından bilmesi ve bildiklerimizi de çevremizdeki insanlarla paylaşması gerektiğini, kutsal bir vazife olarak görüyor ve tüm Müslüman kardeşlerimizin kutlu doğum haftasına gereken hassasiyeti göstereceklerine canı gönülden inanıyor ve bu müstesna haftanın islâm âlemine hayırlara vesile olmasını cenab-ı haktan niyaz ediyorum”

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı

Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in doğumunu müjdeleyen Kutulu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Canlı mesajında, Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed’in (SAV) “Ben güzel ahlaki tamamlamak üzere gönderildim” demek suretiyle insanlığa hoşgörü, sevgi, birlik, beraberlik, dayanışma, kaynaşma ve güzel ahlak çağrısında bulunduğunu vurguladı.

Başkan Canlı şöyle devam etti :“ "İslam Dini'nin Peygamberi Hz. Muhammed (SAV) dir. Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)  cihanşümul bir Peygamberdir. O son peygamberdir. O âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamberimiz, küçükle küçük, büyükle büyük, zenginle zengin, fakirle fakirdi. Hakkı düşünür, hakikati konuşurdu.

Müslümanlar olarak bu kutlu haftada Peygamber Efendimizi anıyoruz. Asıl amacımız O’nun getirdiği sevgi ortamını idrak etmemizdir. Milletimizi bir arada tutan, kaynaştıran, ortak hedeflere yönelten, güç kaynağımız olan İslâmiyet'i daha iyi kavrayabilmektir. Efendimizin mesajları bütün insanlık için yol göstericidir. Bu manada, 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerini, Peygamberimizi daha iyi tanımak için önemli fırsat olarak değerlendiriyorum.

Bu vesileyle bütün Türk İslam âleminin ve Gümüşhaneli hemşerilerimin  “Kutlu Doğum Haftası'nı” tebrik ediyor, bu özel günlerin insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, selam ve saygılar sunuyorum"

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş

"Âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizin (SAV) kutlu doğumlarının seneyi devriyelerini idrak etmenin bahtiyarlığını yaşamaktayız.

Kendini bize Allahın kulu ve elçisi olarak takdim eden Hz Muhammed’i (SAV) Allah (CC) bize güzel örnek olarak göstermektedir. Bu münasebetle kutlu doğumları vesile kılınarak hayatımızın kalitesi, huzur ve mutluluğumuz için eşsiz model Hz Muhammed’i (SAV) tüketmek yerine üreterek yaşatalım. Onu hayatımızın her anına, her yerine taşıyarak bizimle olmasını sağlayalım. Sorumluluklarımızın çeşitliliğine bakmadan aile reisi, iş adamı, meslek erbabı, öğretmen, yönetici gibi sıfatlarımızı onunla modelleştirerek uygulamaya çalışalım.

Böylece onun muhabbetini, sevgisini ve güzel ahlakını evimize, işimize, işyerimize, sokağımıza ve memleketimize taşıyalım.

Onun nebevi nidası olan;
“Ey Allah’ın kulları kardeş olun!” Sünnetini onun gül kokusuyla coğrafyamızda estirerek nefeslerimizle yüreklerimize merhameti ve sevgiyi yerleştirerek ümmet kardeşliğimizi zamana üzerimize hâkim kılalım. "


AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, 14-20 Nisan tarihleri arasında 24.’sü kutlanacak olan ‘Kutlu Doğum Haftası’nın başta Gümüşhane olmak üzere, tüm İslam Dünyası ile insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle özel bir mesaj yayınlayan Başkan Çimen, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki etkinliklerin ana temasının ‘Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru’ başlığı ile belirlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade ederek,"Evet biz O Nur’la onurlandık” dedi.

Çimen, Hazreti Peygamberin, bundan bin kusur yıl önce insanlığa getirdiği evrensel mesajların temelinde, bir Allah’a imanı telkin eden Tevhid inancı ile toplumsal barışı, kardeşlik temelinde tesis eden umdelerin bulunduğunu söyledi.

Tüm İslam Dünyası’nda bulunan birbirlerinden çok farklı etnik kimliklerin Kur’ani Şiarlarla mecz edildiğini ve ‘Ümmet’ üst kimliği ile tarihin şahit olduğu en görkemli medeniyetlerden birinin inşa edildiğini ifade eden Başkan Çimen, “Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın Risaleti evvel emirde ‘Eşrefi Mahlûkat’ olan insanın asli onurunun teyidi ile bu şerefin korunması esasını telkin etmiştir. Bütün bir İslam Hukuku’nun temeli işte bu insan onur ve şerefinin muhafaza edilerek sürdürülmesine hasredilmiştir. Haddızatında, İslam’ın Türkçe sözlük karşılığının ‘Barış’ olduğunu söylersek meseleyi tüm açıklığı ile ortaya koymuş oluruz.” diye konuştu.

Gümüşhane’nin yetiştirdiği ve manevi tasarrufu tüm İslam Dünyası’na yayılmış bulunan ve etkileri halende devam etmekte olan Ahmet Ziyaüddini Gümüşhanevi Hazretlerinin doğumunun 2oo.’cü yılı olmasının Kutlu Doğum Haftası’nın mana ve ehemmiyetinin ikiye katlandığını ifade eden Çimen, “Bu münasebetle “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temasının hem şehrimiz ve ülkemiz insanının hem de bütün insanlığın gündemine taşınması son derece önem arz etmektedir.” dedi.

Çimen, “İslâm’ın, insan onurunu merkeze alarak tesis ettiği insan anlayışının esaslarını Hz. Peygamberin (SAS) çağlar üstü örnek hayatında, sünnet-i seniyyesinde, söz ve davranışlarında, en genel hatlarıyla da Veda Hutbesi’nde görmek mümkündür. Rahmet Peygamberi (SAS), on binlerce insana hitaben yaptığı o tarihî konuşmasında insanların canlarının, mallarının ve ırzlarının yani kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğunu bildirmiştir. Böylece o, İslâm’ın, insanın yaşama ve mülkiyet hakkı ile manevî kişiliğine ilişkin bütün haklarını aynı ölçüde güvence altına aldığını ilan etmiştir. Sevgili Peygamberimizin (SAS) tanımıyla iyi Müslüman, din kardeşinin canına ve malına olduğu gibi kişilik onuruna da saygı gösteren ve onun şahsiyetini dokunulmaz gören kimsedir. Şurası da iyi bilinmelidir ki onurlu olarak yaratılan insanı onurlu veya onursuz kılan temel ölçüt de davranışlarıdır. Davranışları kendisini onurlandırmayan kimseyi haricî hiçbir aidiyet onurlandıramaz. İnsan, ırk, renk, zenginlik, soy-sop gibi maddî, izafî ve geçici ölçülere göre değerlendirilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çimen mesajının sonunda Hazreti Peygamberin, ashabından Muaz bin Cebel’e yapmış olduğu tavsiyeleri de hatırlatarak sözlerini tamamladı: “Ey Muaz, sana Allah’tan korkmanı, doğruyu söylemeni, sözünde durmanı, sadakat göstermeni, yanlış eylemlerden kaçınmanı, komşularını gözetmeni, öksüzleri esirgemeni, yumuşak konuşmanı, selam verme konusunda cömert davranmanı, iyi şeyler yapmanı, umudunu sınırlandırmanı, Yol’da sebatlı olmanı, Kur’an’ı dikkatli bir şekilde okumanı, bu dünyanın ötesindeki yaşamı sevmeni, hesaba çekilme konusunda endişeli olmanı ve alçakgönüllü davranmanı emrediyorum. Ve sana, bilgini kötüye kullanmayı, dürüst birini yalan söylemekle suçlamayı, yanlış eylemleri olan birine itaat etmeyi, adaletli olan birine karşı gelmeyi, kargaşa çıkarmayı yasaklıyorum. Ve her taşta, ağaçta ve insan topluluğunda Allah’tan korkmanı ve gizli ya da açık yaptığın her yanlış eylem için pişmanlık duymanı emrediyorum.”

CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar

"Sevgi ve hoş görünün gönülleri kapladığı kutlu doğum haftasında  yüce peygamberimizin asırlar öncesinde  dile getirdiği hadislerinin izinden gidenler ne mutlu. Onun her sozünde iyilik, her sözünde Allah sevgisi ve her sözünde Allaha yöneliş vardır. Doğumundan dolayı , dünyayı saran aydınlanmadan ve  onun verdiği mesajlardan anlayan ve onu kalben uygulayanlar ne güzel insanlardır. Bu mukaddes gün dolayısıyla alemlerin efendisine salat ve selamlar olsun. Kutsal kitabımız Kuranı Kerim   bizleri onu örnek almaya davet etmektedir. Af ve hoşgörü sahibi olan  ve ben güzel ahlak için gönderildim diyen o ulu insanın yolundan gidenlere düşen görev “Rabbim bana ve toplumumuza onun güzel ahlakını nasip et” yakarışında bulunmalıdır. Bu güzel günün tüm insanlığa hayırlar getirmesini  cenabı Allahtan niyaz ediyorum."
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2013, 17:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
rasülüllaha aşık bir kul
rasülüllaha aşık bir kul - 11 yıl Önce

Bülbülüm ayrıyım gonca gülümden
Zor gelir ayrılık inan ölümden

Bülbülüm ayrıyım gonca gülümden
Zor gelir ayrılık inan ölümden

Kimseler anlamaz benim halimden
Bülbülü gülüne kavuştur yarab

Kimseler anlamaz benim halimden
Beni rasulûmden ayırma yarab

Beklerim gülümü açılsın diye
Kokusu nur olup saçılsın diye
Ayrı düştük gülüm söyle ne diye

Beni rasulûme kavuştur yarab
Beni habibime kavuştur yarab

Bülbülün dilinde kalmadı derman
Can ahmedi ister dinlemez ferman
Merhamet eyle sen yüce yaradan

Beni rasulûmden ayırma yarab
Beni habibimden ayırma yarab

Beklerim gülümü açılsın diye
Kokusu nur olup saçılsın diye
Ayrı düştük gülüm söyle ne diye

Beni rasulûme kavuştur yarab
Beni habibime kavuştur yarab

Beklerim gülümü açılsın diye
Kokusu nur olup saçılsın diye
Ayrı düştük gülüm söyle ne diye

Beni rasulûme kavuştur yarab
Beni habibime kavuştur yarab

SIRADAKİ HABER