Lider çocuklar tarım kampındaydı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı, Gümüşhane'de 22-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında Merkez Aysın Rafet Ataç İlkokulunda eğitim gören 22 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Lider çocuklar tarım kampındaydı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı, Gümüşhane'de 22-24 Mayıs 2018 tarihleri arasında Merkez Aysın Rafet Ataç İlkokulunda eğitim gören 22 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Geleneksel hale gelen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’ etkinlikleri kapsamında okulun dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen kamp 3 gün boyunca devam etti.

İlköğretim 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi vermek amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Lider Çocuk Tarım Kampında ayrıca Bakanlık tarafından 2018 yılı kamp etkinlik konusu olarak belirlenen "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında "Doğada Kendiliğinden Yetişen Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" teması çerçevesinde öğrencilere konu ile ilgili eğitimler verildi.

Şehirde yaşayan, toprağı, bitkiyi ağacı tanımayan çocukları Lider Çocuk Tarım Kampı adı altında bir etkinlikle doğayla buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Edip Birşen, “Bu kamp ile çocuklarımız doğayı daha yakından tanıyacaklar. Tarım nasıl yapılıyor, gıda ürünleri nasıl üretiliyor, tarladan sofraya nasıl geliyor bunu görecekler” dedi.

Kampın ilk gününde kurumun toplantı salonunda çocuklara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün teşkilat yapısı, görevleri, personel yapısı hakkında genel bilgiler verildi. Kampın ikinci gününde ise Tarım ve Tarımsal Üretim, Gıda Güvenirliği ve Alo 174 Gıda Hattı ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak, Bilinçli Tüketici, Gıda Denetim Hizmetler ile Süt ve Sütün Sağlıklı Beslenmedeki Önemi konusunda eğitim verildi. Ayrıca 2018 yılı lider çocuk tarım kampı teması olan "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri" konulu sunum yapılarak öğrencilere Gümüşhane'de ve bölgede yetişen yenilebilir yabani bitki türleri tanıtıldı.

Kampın üçüncü gününde gezi programı kapsamında Torul Kalesi Cam Seyir Terasını gezen öğrencilerle daha sonra İnkılap Köyüne geçilerek tarımsal bilgiler ve tarımın önemini anlatıldı, ardından uygulamalı olarak fide dikimi gerçekleştirildi. Öğrencilere ayrıca bölgeye özgü doğada yetişen ısırgan, semizotu, madımak, yabani ıspanak ve evelik tanıtıldı. 

Bu sayede bitkileri yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler ayrıca İnkılap köyünde faaliyet gösteren Alabalık Üretim Çiftliğini de ziyaret etti.

Öğrenciler kamp süresince edindikleri bilgilerin yanı sıra bol bol eğlenme fırsatı buldu.

Kampın sonunda öğrencilere "Lider Çocuk Tarım Kampı Katılım Belgesi" ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER