Maden İşçilerinden Bildiri

Türkiye Maden İşçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Savaş Okçu, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada belirttiği bazı hususların eksik olduğunu belirterek, bir bildiri yayımladı.

Maden İşçilerinden Bildiri
Türkiye Maden İşçileri Sendikası İşyeri Temsilcisi Savaş Okçu, Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın'ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada belirttiği bazı hususların eksik olduğunu belirterek, bir bildiri yayımladı.

Okçu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda bütçe görüşmeleri sırasında, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri’nin dile getirdiği Gümüşhaneli madencilerle ilgili hususlara binaen Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın tarafından verilen cevapta bazı hususların yanlış ya da eksik ifade edildiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde maden işçileri tarafından il merkezimizde tüm izinleri Valilik makamından alınarak bir yürüyüş, ardından da basın açıklaması yapıldığını hatırlatan Okçu, programa başta AK Parti olmak üzere bütün siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve halkın davet edildiğini vurguladı.

Yürüyüş ve toplantıyı herhangi bir siyasi parti ya da siyasetçinin organize etmediğini kaydeden Okçu, “Ayrıca organizasyon işçilerin mağdur edilmemesi, çalışma haklarının engellenmemesi için yapılmıştır. Daha önceden de bazı girişimlerde bulunan sendika işyeri temsilcimiz ve mağdur olan arkadaşlarımız, birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü, dernek, sendika, kamu kurumu temsilcileri ile görüşmeler yapmışlardır. Bu görüşmelerde bizlerin bu sorununa duyarlılık gösteren başta Gümüşhane Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bu arada görüşme fırsatı bulduğumuz AK Parti merkez ilçe başkanı Sayın Ömer Zor’dan talep ettiğimiz hiçbir isteğe halen daha bir cevap gelmemiştir. İsteklerimizden bir tanesi de Milletvekilimiz Sayın Kemalettin Aydın ile görüşmekti. Yine AK Parti il başkanımızla görüşme isteğimize de henüz bir cevap alamadık. Keşke davetimize AK Parti il başkanımız da icabet edip işçi arkadaşlarımıza “Sizlere sayın başbakanımızın selamını getirdim, yarın işinize dönebileceksiniz” deseydi. Ya da kamuoyunu tatmin edici başka bir açıklama yapsaydı. Sayın Kemalettin Aydın sizinle ve diğer vekilimiz Sayın Feramuz Üstün ile görüşme talebimizi bu vesile ile yineliyoruz. Sorunlarımıza çözüm diyalogdur. Bizler yaşadığımız soruna milletvekillerimizin çözüm bulabileceklerine inanıyoruz. Bu konuyu TBMM ve ülkemiz gündemine taşıyan Sayın Özcan Yeniçeri’ye teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygılarımızla.”

İlgili haber:

Milletvekili Aydın'dan TBMM Genel Kurulunda önemli açıklamalar
Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2014, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER