Mastra’da 3,5 yıl sonra ilk külçe

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyü sınırlarındaki Mastra altın madeninde 3,5 yıl aradan sonra altın üretimi yeniden başladı. İlk külçe törenle döküldü.

Mastra’da 3,5 yıl sonra ilk külçe

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Demirkaynak köyü sınırlarındaki Mastra altın madeninde 3,5 yıl aradan sonra altın üretimi yeniden başladı. İlk külçe törenle döküldü.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesindeki Koza Altın İşletmeleri A.Ş'ye ait Mastra Altın madeninde düzenlenen altın döküm töreninde cevherin altına dönüşüm süreci uygulamalı olarak altın odasında katılımcılara gösterildi.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş Gümüşhane'nin 81 il içerisinde adını değerli bir madenden alan tek il olduğunu belirterek, “Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve önderliğinde madenleri ortaya çıkarmak ve insanların faydasına kullanmak yönünde gayretler var. Koza daha önceden maalesef FETÖ'cü unsurların odaklandığı bir işletmeydi. Allah'a hamd olsun 15 Temmuz'dan sonra asli sahiplerine iade edildi. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçimizdeki hainleri düşmanları ne kadar temizlersek o kadar güçleniyoruz. O kadar geleceğe ümitle bakıyoruz. Koza'daki bu yapıda bertaraf edildi. Yeni Yönetim Kurulu ile hem Gümüşhane'ye hem de bütün Türkiye'ye gerçek anlamda hizmet eden bir müessese haline geldi” dedi.

Mastra Altın Madeninin yaklaşık 3,5 yıl aranın ardından ilk defa altın üretimine başladığını kaydeden Vali Memiş, “Ülke ekonomisine çok büyük değer katacak. Bu işletmenin yaklaşık 400 çalışanı var. Madenlerimizi çok önemsiyoruz. Kent olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin çevreye duyarlı madencilik politikasıyla, ülke ekonomimize katkıda bulunmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Törene Vali Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Koza Altın İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ergin Ergül Koza Altın İşletmeleri A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Semih Demircan ve protokol üyeleri katıldı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER