Memur-Sen İl Buluşmaları Gümüşhane Toplantısı Yapıldı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları’ Gümüşhane'de yapıldı.

Memur-Sen İl Buluşmaları Gümüşhane Toplantısı Yapıldı
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından 81 ilde düzenlenen 'İl Buluşmaları’ Gümüşhane'de yapıldı.

Bir milyon üye projesi kapsamında Genel Merkez ile il ve ilçe teşkilatlarını buluşturmayı amaçlayan etkinlik Devlet Su İşleri tesislerinde geniş bir katılımla yapıldı.

Programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayları Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, sendika başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu, Gümüşhane’de planlanan üye hedeflerini tutturarak 4 bin üyeye ulaştıklarını, bunu artırmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Memur-Sen ailesinin tüm fertlerinin Türkiye’de ve dünyada manevi vazifelerinin olduğunu belirten Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen ise sadece ücret bazında faaliyetler yapan sivil toplum örgütü olmadıklarını vurguladı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de hep Memur-Sen ailesiyle birlikte ve yanlarında olduğunu belirterek, 1 Kasım tarihinin dünya mazlumları, İslam ümmeti ve gelecek için çok önemli olduğunu kaydetti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Hacı Osman Akgül ise konuşmasında AK Parti’nin ülkeye ne kadar büyük hizmetler yaptığının ortada olduğunu belirterek, tüm bunların güçlü bir Türkiye ile gerçekleştiğini söyledi.

“TÜRKİYE MAZLUM MİLLETLERİN VE ÜMMETİN SON KALESİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1996 yılında Malezya’ya gittiklerini ve şehrin trafik sistemini kontrol edecek yazılımı almak için başlarından geçenleri anlatan Akgül, “Türkiye mazlum milletlerin ve ümmetin son kalesi. Ülkemiz üzerine küresel güçler tarafından büyük bir oyun oynanıyor. İnşallah bu oyun 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin tek başına iktidarıyla son bulacak” dedi.

Türkiye’de bir yazarkasa atılmasıyla, bir kitapçık fırlatılmasıyla ekonominin altüst olduğunu hatırlatan Akgül, “O dönemde 22 banka 46 milyar doları hortumladı. İşte o şekilde devralınan o ekonomi 2012 yılı Mayıs ayında zirve yapmıştı. 2023 hedeflerine ulaşmak kaçınılmaz hale gelmişti. O gün gezi olaylarını başlattılar. 17-25 Aralık’ta yargı eliyle ihtilal girişiminde bulundular. 7 Haziran’da bütün güçlerini birleştiren 77 düvele karşı yaptık seçimleri. Seçimlerin ardından en fazla oyu almamıza rağmen tek başımıza iktidar olamadık” ifadelerini kullandı.

“1 KASIM SEÇİMLERİNİN SEBEBİ BAHÇELİ’NİN KAPRİSLERİDİR”

Konuşmasında MHP ve lideri Bahçeli’ye yönelik eleştiriler yapan Akgül, “1 Kasım seçimleri Bahçeli’nin kaprisinden başka bir şey değildir. Risk alıp hükümetin kurulmasına yanaşmadı. Kalkınmanın devamı için AK Parti iktidarı şart. Diğer siyasi partilerin iktidar olmak gibi bir iddiaları da yok zaten. Ülke yönetimine talip olma amaçları da yok” diye konuştu.

“21.ASIR BİZİM MİLLETİMİZİN ASRI OLACAKTIR”

AK Parti Gümüşhane Milletvekili adayı Cihan Pektaş da Türk milletinin geçirdiği zor dönemleri tarihten örnekler vererek aktardı ve son dönemde Türkiye’de ki müspet havayı tersine döndürmek için büyük bir çaba olduğunu söyledi. Merhum Menderes ve Erbakan’ın hayatından kesitler aktaran ve yaptıkları hizmetleri anlatan Pektaş, “21.asır bizim milletimizin asrı olacaktır. İstanbul’un fethinin nasip olduğu bu millete olan kin hiçbir zaman durmaz. Güneş tekrar Anadolu topraklarından yükselecektir” dedi.

Toplantıda son konuşmayı yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 81 ilde bu toplantıları yaptıklarını, Gümüşhane’den de 500 üye daha beklediklerini söyledi.

“TÜRKİYE’DE 10 YILDA BİR SİYASETİ VE BİZİ DÖVEN KURUMLAR VARDI”

İnsanların hemen unuttuğunu belirterek Memur-Sen’in yaptığı çalışmalardan kısaca bahseden Tonbul, Türkiye’de kedi-köpek davalarıyla 10 yılda bir iktidarların aşağıya alındığını belirterek bunca zamandır bu tür olaylara hiçbir sivil toplum örgütünün karşı çıkmadığını kaydetti. Türkiye’nin siyaseti her 10 yılda bir döven kurumların sahibi olduğunu dile getiren Tonbul, “Bir türlü örgütlü toplum olamadık, sindirdiler. 10 yılda bir seçtiklerimiz, dolayısıyla biz dayak yiyoruz” dedi.

“İSTİKRAR BİZİM İSTİKBALİMİZDİR”

Son dönemde meydanlara inmeleri nedeniyle “kapatma davası” gibi olaylar üzerinde etkili olduklarını iyi bildiklerini belirten Tonbul, “Meydanlara inmezsek daha çok 28 Şubat’lar yaşarız” tespitinde bulundu.

Konuşmasının son bölümünde “istikrar” vurgusu yapan Tonbul, istikrarın önemine dikkati çekerek Suriye örneğini verdi. Dünya üzerine nerede biz mazlum varsa Memur-Sen olarak yanlarında olduklarını deklare eden Tonbul, “İstikrar bizim istikbalimizdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 23:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER