Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurulu yapıldı

Gümüşhane Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul toplantısı Birlik Başkanı Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurulu yapıldı
Gümüşhane Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan genel kurul toplantısı Birlik Başkanı Vali Yücel Yavuz başkanlığında toplandı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Özkan, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve İl Genel Meclisi üyeleri Zülfikar Bal ile Mustafa Adil Gürses ve merkeze ilçeye bağlı 93 köy muhtarının tamamı katıldı.

Toplantının başlangıcında konuşan Vali Yavuz, Köylere Hizmet Götürme, Çevre, Kültür ve Turizm Birliği’nin köylere destek projelerinin uygulanması başta olmak üzere hem Gümüşhane’de hem de ülke genelinde çok güzel hizmetler yaptığını söyledi.

Hem meslek hayatında hem de özelde ilgilendiği bir konu olan köylere hizmet götürme birliği konusunun Gümüşhane merkez ve ilçelerde İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarlarının özverili ve gayretli çalışmalarıyla mükemmel işlere imza attığını vurgulayan Vali Yavuz, bunda muhtarların katkısının da çok büyük olduğunu belirterek, “Tartışmasız, çok uyumlu, gayretli ve özverili çalışmanın sonucudur bu. Köylerdeki vatandaşlarımızın da memnuniyetlerini ben her gittiğim yerde görüyorum. O açıdan huzurlarınızda teşekkürlerimi ve takdirlerimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, diğer kamu kurumlarının yapmış olduğu çalışmaları da koordine etmek suretiyle, hem kaynakların yerinde kullanımı hem de amaca uygun hale getirilmesi ve sonucun bir an önce alınması mantığıyla çalışmaların kendi başkanlığında yürütüldüğünü ifade eden Vali Yavuz, “Hangi köyümüzde ne eksiğimiz var, ne yapılabilir bunları tartışıyoruz. Birliğimizin imkanlarına, Özel İdare’nin imkanlarına ve diğer kurumların imkanlarına bakıyoruz.” diye konuştu.

Vali Yavuz, “Sizlerin de gayretiyle birlikte el değmedik köyümüz kalmayacak. Mutlaka köye dokunulacak. Ama mucize de beklenmeyecek. Sizler köyü temsilde en yetkili kişilersiniz. Ben göreve geleli 10 ay oldu. Herşey iyi niyetli bir şekilde çözülmeye çalışılıyor. Ve netice de alıyoruz, alacağız. Coğrafi şartlar nedeniyle sabırlı ve metanetli bir şekilde işlerimize bakacağız. Köylülerimize ve ailelerinize selam söyleyin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Toplantıda daha sonra 2014 yılı faaliyet raporu, 2015 yılı yatırım programı ve 2014 yılı kesin hesabı görüşülerek kabul edildi.

Toplantının ikinci bölümünde ise önümüzdeki bir yıl boyunca görev yapacak olan Birlik Encümenine iki muhtar üye ve iki İl Genel Meclis üyesinden oluşacak 4 asil üye seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonucunda İl Genel Meclisi üyeleri arasından Zülfikar Bal ve Şerif Bayraktar, muhtarlar arasında da Mustafa Gürbüz (Şephane) ve Raşit Ayaz (Olucak) en fazla oyu alarak seçildi.

Birlik İhale komisyonuna yedek üyeliğine ise en fazla üçüncü oyu alan Fahri Yıldırım (Kazantaş) seçildi.
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER