Mevlid Kandili mesajları

Gümüşhane’de Mevlid Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Mevlid Kandili mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.
 
Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve mutluluk dolu mesajları, bu gün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.
 
Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz’in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.
 
Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.”


MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ    

“Bu gece; Yüce Rabbimizin bütün âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (SAV) dünyayı teşriflerinin sene-i devriyesini idrak edeceğiz. 

Hz. Peygamberimiz (SAV) bütün insanlık için ebedi bir yol göstericidir. 

O’nun bizlere öğrettiği insaf, şefkat, adalet, vicdan, sabır, merhamet ve hoşgörü kavramlarını hayatımıza tatbik etmekle ve gelecek nesillere aktarmakla mes’ûlüz.

Bu sebeple Mevlid Kandili, Peygamberimizin hayatını, Hadis-i şeriflerini ve çağlar üstü mesajlarını yeniden hatırlamak, düşünmek ve layıkıyla anlamak için önemli bir fırsattır.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder hemşehrilerimizin, milletimizin ve bütün İslam Âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederiz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Kandil gecelerinin, insanımızın gönlünü aydınlatan, toplumumuzun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği günler olduğunu ifade etti.

Bu gece, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin 1446’ıncı yılının idrak edildiğini kaydeden Başkan Çimen, mesajında şunları söyledi:

"Dünyanın ve insanlığın geleceği için, maddi refah ve ekonomik kalkınma mücadelesi kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da hayati önem taşımaktadır. Bütün insanlığın selameti için iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışmalıyız. Bu itibarla, bu gece idrak edilecek olan Mevlit Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum."
 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2017, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER