MHP'den Belediye'ye Eleştiriler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Orhan Mazman, Belediyede taşeron işçi olarak çalışan bazı işçilerin sadece Milliyetçi Hareket Partili olduğu için işten çıkartıldığını, bazılarının ise rencide edilircesine adeta bırak git dercesine pozisyonlarının değiştirildiğini iddia etti.

MHP'den Belediye'ye Eleştiriler
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Orhan Mazman, Belediyede taşeron işçi olarak çalışan bazı işçilerin sadece Milliyetçi Hareket Partili olduğu için işten çıkartıldığını, bazılarının ise rencide edilircesine adeta bırak git dercesine pozisyonlarının değiştirildiğini iddia etti.

Parti binasında çok sayıda partilinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Mazman, Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Belediye Başkanı Ercan Çimen’e yönelik bir dizi eleştiri ve iddialarda bulundu.

Mazman, işçilerin işten çıkışlarını Belediye Başkan Vekilini imzaladığını belirterek, seçilmiş Belediye Meclisi üyesinin kendisini maşa konumuna düşürdüğünü savundu.

Geçmiş yıllarda Belediye’de çalışan geçici işçinin karşılığının bugün taşeron işçisi olduğunu ifade eden Mazman, “Bu ve buna benzer partizan, kindar, hoşgörüsüz ve art niyetli davranışlar Gümüşhane Belediyesinde iş barışını ve iş huzurunu bozar ayrıca geleceğe yönelikte bir emsal teşkil eder ki; işte bu Gümüşhane ve Gümüşhaneliye yapılmış en büyük kötülüktür.” dedi.

Gümüşhaneliler ayrı ayrı siyasi görüşlerde de olsa da birbirini bir diğerine tercih etmesinin doğru olmadığını ifade eden Mazman, “Belediyede fazladan çalışan taşeron işçisi yok. Şayet varsa niçin Sayın Belediye Başkanı kendisi göreve başladığınızda; AK Parti Gençlik Kolları Başkanına hangi sıfatla Belediye Binasında oda tahsis ederek bununla da yetinmeyip neden yeni personel almak gereği duyarak görev alımı yaptınız. Sayın Çimen'den öncede Belediye Başkanları görev yaptı. Buradan bütün kamuoyuna soruyorum. Hangisi siyaseten işçi çıkardı? AKP'lisi, CHP'lisi, SP'lisi, BBP'lisi veya hangi partiye mensup olursa olsun, partizanlığa uğrayan kim varsa yanında olacağız. Sayın Çimen'e de soruyoruz. Bu işsizlik ortamında insanlar bir dilim ekmeğe ihtiyaç duyarlarken, işleri olan insanların işlerinin ellerinden alınmasına sebep olan siyasi kin niye? Sayın Başkan, işçilerin hangi gerekçelerle işten çıkarıldıklarını detaylı açıklamalıdır. Bu işten çıkarılan kardeşlerimiz hangi kriterler göz önünde bulundurularak işten çıkarılmışlardır. Bunun nedeni herhangi bir siyasi partiyle ilişkileri olduğundan dolayı mıdır? Sayın başkan işten çıkarılacak kişilerin kimler olduğunu, neye bakarak, neyi kıstas olarak gerçekleşmiştir. Sayın Başkan bu işten çıkardığınız insanların, eğer ki keyfi ya da siyasi tercih yüzünden işten çıkarmışsanız bilin ki bu insanların ahlarının hesabı bu dünyada da, ahrette de iki elleri yakanızda olacak ve hesap soracaklardır. Bu insanlara yaptığınız zulüm elbet bir gün sizi gelip bulacaktır. İyi düşünün, bu insanları yeniden işlerine iade edin. Vicdanları sızlatan en acı gerçek ise işten çıkarılan kişilere siyasi hasım gözü ile bakılmasıdır. Uygulanan bu siyasi kin ve garez politikası, gerek ekonomik gerekse sosyal huzuru bozup insanları birbirlerine düşman eder. Şunu unutma Sayın Çimen, Milliyetçi Hareket Partisi olarak, işten çıkarılan, çeşitli oyunlarla mağdur edilen bütün işçi kardeşlerimizin maddi ve manevi olarak yanındayız. Gerek hukuki gerekse siyasi olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Şahsım ve partim adına söz veriyorum. Bu zulüm ve yapılan haksızlıklardan en kısa zamanda dönülmez ise, hesabını soracağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak herkesi ve bilhassa iktidar partisine mensup yöneticileri hakka, hakikate ve adalete davet ediyoruz.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER