Milletvekili Aydın: AK İktidar Esnaf Ve Sanatkârın En Büyük Destekçisi Oldu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin her zaman esnaf ve sanatkârına destek verdiğini söyledi.

Milletvekili Aydın: AK İktidar Esnaf Ve Sanatkârın En Büyük Destekçisi Oldu
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin her zaman esnaf ve sanatkârına destek verdiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada AK Parti iktidarının her fırsatta esnafının ve sanatkârının yanında olduğunu ve ‘Esnaf ve Sanatkârlar Ülkemizin Bel Kemiğidir’ prensibini benimsediğini kaydeden Aydın, AK Parti iktidarı döneminden önce esnafa verilen kredi faizlerinin yüzde 47’ye dayandığını, şu anda ise esnafa 1 yıla kadar verilen kredilerde faiz oranlarının yüzde 4, bir yıldan daha fazla sürenlerde ise kredi faiz oranının yüzde 5 olduğunun altını çizdi.

Aydın, “Söyleyecek fazla söze gerek yok rakamlar her şeyi net bir şekilde ortaya koyuyor” dedi.

Milletvekili Aydın, Türk Milletinin yüzlerce yıldan beri birlik, beraberlik ve hoşgörünün potasında erimiş bir kültüre sahip olduğunu belirterek büyük Türkiye’nin her anlamda gelişmesinde esnaf ve sanatkârlarının çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Milletvekili Aydın, Ahilik Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Milletimiz yüzlerce yıldan beri birlik, beraberlik ve hoşgörünün potasında erimiş bir kültüre sahiptir, bu bilinç ile ülkesine hizmet etme aşkını birleştiren esnaflarımız ve sanatkârlarımız her daim gelişimin ve ilerlemenin öncüsü olmuştur. Yüzyıllardan beri dayanışma ve birlik ruhu ile şaşmayan terazilerini milletin hizmetine sunan esnaflarımız dünya da eşi benzeri olmayan bir usta çırak ve öğretici ilişkisine sahiptir.

Bu ilişki sayesinde bizlere yurdumuzda kaliteli ve güvenilir hizmet ve ürünleri işin erbaplarından alma şansı nasip olmaktadır. Bugünkü modern Türkiye’nin özellikle Sosyal Güvenlik ve Sendikal yapılaşma anlamında temellerini oluşturan Çalışmak ve üretmenin alın teri ile kazanmanın en güzel örneği Ahilik teşkilatı yurdumuza katmış olduğu katma değerler ile şükran duyulmayı hak etmektedir.
Ülkemizin süratle muasır medeniyetler seviyesine çıkarılma çabasında öncülük etmiş olan Ahilerimizin bugünde aynı bilinç ve azimle çalışmalarına devam etmesi tüm milletimizin takdirlerini haiz olmaktadır. Yapılanması bakımından dünya ülkelerinde ders olarak okutulacak öneme sahiptir. Bu vesile ile Ahilik Haftasının tüm milletimize, ülkemize, Ahilik anlayışının gelişmesi ve olgunlaşmasında büyük bir yeri olan Gümüşhane’mize ve Esnaf ve Sanatkârlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni eder, hizmet aşkı ile dayanışma birleştirip bencillikten uzak toplumsal gelişmişliği hedef edinmiş olan, Esnaf ve Sanatkârlarımıza saygılarımı sunarım.”
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER