Milletvekili Aydın Verdiği Sözü Tuttu

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de Müftlük tarafından yapımı devam eden külliye için Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerden önemli bir oranda katkı aldıklarını bildirdi.

Milletvekili Aydın Verdiği Sözü Tuttu
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane’de Müftlük tarafından yapımı devam eden külliye için Diyanet İşleri Başkanlığı ve hayırseverlerden önemli bir oranda katkı aldıklarını bildirdi.

Aydın, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’in geçtiğimiz günlerde kente yaptığı ziyaret sırasında inşaat için kaynak bulacağı sözünü verdiğini hatırlatarak, “11 katlı binanın betonarmesi tamamlanan, tuğla örme aşamasına gelen birkaç gün içerisinde de caminin temel atma aşamasına gelecek olan, yaklaşık 20 milyona mal olacak yurt, kuran kursu, müftülük binası ve caminin şu anki aşamasında hem Diyanet İşleri Başkanlığından hem de hayırseverlerden önemli bir oranda katkı sağladığımızı Diyanet vakfı yöneticilerine Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a müjdeledik” dedi.

Aydın, külliye için kapı kapı dolaştıklarını ifade ederek, “Gümüşhane’mizde Diyanet Vakfımızın arazi temininden itibaren yanında olup tüm inşaat aşamalarında destek verdiğimiz İl müftülük binası, kız yurdu, kuran kursu ve iki bin beş yüz kişilik cami yapım çalışmalarını yerinde inceledik. Daha önce bu konuda bu külliyenin yapılması için elimde çanta kapı kapı dolaşmaya hazır olduğumuzu beyan edip bu güne kadarki süreçte var gücümüzle desteklemiş olduğumuz bu külliyenin yapımı noktasında birçok bakanımızın ziyaretinin yanında Başbakan Yardımcımız Sayın Emrullah İşler’le birlikte de inşaat alanını yerinde beraberce inceledik. 11 katlı binanın betonarmesi tamamlanan, tuğla örme aşamasına gelen birkaç gün içerisinde de caminin temel atma aşamasına gelecek olan, yaklaşık 20 milyona mal olacak yurt, kuran kursu, müftülük binası ve caminin şu anki aşamasında hem Diyanet İşleri Başkanlığından hem de hayırseverlerden önemli bir oranda katkı sağladığımızı Diyanet vakfı yöneticilerine Valimiz Sayın Yücel Yavuz’a müjdeledik. Sağlanmış olan bu büyük destekle ilk etaptaki sorunlar aşıldıktan sonra aynı şekilde destek arayışlarımız devam edecek. Allah’ın izniyle böyle hayırlı işler yapan tüm kardeşlerimizin bugüne kadar yanında olduk. Başlangıçta da verdiğimiz söz doğrultusunda kapı kapı dolaşıp bu binayı, külliyeyi Allah’ın izniyle ilimize kazandıracağız. Başbakan Yardımcımız Sayın Emrullah İşler’e ilimizdeki ilçe ilçe yaptığı tüm çalışmalarla beraber göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER