Milletvekili Üstün Subirder’in Eğitim Seminerine Katıldı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Sulama Birlikleri Derneği’nin (SUBİRDER) eğitim seminerine konuk konuşmacı olarak katıldı.

Milletvekili Üstün Subirder’in Eğitim Seminerine Katıldı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Sulama Birlikleri Derneği’nin (SUBİRDER) eğitim seminerine konuk konuşmacı olarak katıldı.

Antalya Manavgat’ta yapılan programa Bursa Milletvekili Önder Matlı İle katılan Milletvekili Üstün, burada yaptığı konuşmada Sulama Birliklerinin faaliyetlerinin kamu hizmeti olduğunu söyledi.

SULAMA BİRLİKLERİ KAMU HİZMETİDİR

Üstün, “Toplumsal yaşamın zorunlu gereksinmelerini karşılayan hizmetler, nitelikleri gereği kamu hizmeti olarak görülmüştür. Düzenlilik ve süreklilik kamu hizmetinin önemli öğelerinden birini oluşturur. Çünkü, bunun yokluğu toplum yaşamını olumsuz etkiler. Bir kamu hizmeti, ülke düzeyinde, tüm halkın gereksinmesine yanıt verebileceği gibi; belli bir yörede belli bir topluluğun gereksinmesini de karşılayabilir.

SU KAYNAKLARININ KORUNMASINI EN İYİ ŞEKİLDE SAĞLAMALIYIZ

Ülkemizin su kaynakları, bölgede önemli bir potansiyel olarak görülmesine rağmen, su zengini sayılabilecek bir nitelik taşımamaktadır.  Akarsular, barajlar ve göllerimiz; evsel ve endüstriyel atık sularıyla kirlenmekte, insanlarımıza ve çevre sağlığına önemli zararlar verilmekte, topraklarda telafi edilemeyecek bozulmalar görülmektedir.

Birçok ülkede tarım topraklarını ve su havzalarını korumayı amaçlayan tedbirlerin çok önceden alınmaya başlamasına karşılık, bugün hala ülkemizde, tarım arazilerinin büyük bir savurganlıkla kullanıldığı görülmektedir. Toprak ve su kaynaklarının yönlendirilmesi ile ilgili sorumluluk, görev ve yönetimleri belirleyen 12 Anayasa maddesi, 45 yasa maddesi, 39 dan fazla tüzük ve yönetmelik vardır. Ancak bu kadar mevzuatı uygulamada görevli kurum ve kuruluşlar ile, bunların hiyerarşik yapıları o kadar karmaşık bir hal almıştır ki, içinden çıkılamaz bir ortam oluşturulmuştur.

SU TÜM CANLILAR İÇİN EN ÖNEMLİ DOĞAL KAYNAKTIR

Oysa Su; tüm canlılar için en önemli doğal kaynaklardan biridir. İnsan kullanımı, ekosistem kullanımı, ekonomik kalkınma, enerji üretimi, ulusal güvenlik gibi suyun gerekli olduğu birçok sektör vardır. Ancak, özellikle son 20 yıl içerisinde artan nüfus ve bunun sonucu olarak artan su talebi, küresel bir su krizini gündeme getirmiş, ekonomik, politik ve çevresel konulardaki mücadeleler ve çekişmeler çok daha yaygın ve ciddi boyutlara ulaşmıştır. Su kaynakları;  miktar, kalite ve tüm diğer sektörel kullanımlar açısından birçok ciddi sorunla karşı karşıyadır.” diyerek Sulama Birlikleri Derneğine bu eğitim seminerini düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER