Milletvekili Üstün’den değerlendirme toplantısı

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, genelde hırsızların ‘hırsız var’ diye bağırdığını belirterek, bir insana bu tür suçlama yapmanın çok büyük bir cinnet hali olduğunu söyledi.

Milletvekili Üstün’den değerlendirme toplantısı
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, genelde hırsızların ‘hırsız var’ diye bağırdığını belirterek, bir insana bu tür suçlama yapmanın çok büyük bir cinnet hali olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı binasında Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Başkanı Hakkı Gündüz ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor’la bir basın toplantısı düzenleyen Üstün, ülke ve Gümüşhane gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“SİYASET TOPLUMUN GÖNLÜNE HİTAP ETMEKTİR”

Geçtiğimiz yılı değerlendirerek, 2015 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Üstün, siyaset her zaman rakam olmadığını, toplumun gönlüne hitap etme ve toplumu mutlu etme işi olduğunu söyledi.

Rutin yatırımlarla ilgili Gümüşhane’de en ufak bir sıkıntı bile olmadığının altını çizen Milletvekili Üstün, “Bizler elimizden geldiği kadar rutinin dışına çıkıp, diğer birçok ilin almadığı, alamadığı şeyleri beraber takip ederek, ben değil biz anlayışıyla teşkilatımızla, belediye başkanlarımızla ve diğer Milletvekili arkadaşımızla beraber birlik, beraberlik içerisinde ne yapabiliriz.” dedi.

Milletin kendisine verdiği “Milletvekili” yetkisini 4 yıldır Gümüşhanelinin nasıl temsil edileceğini bilerek o şekilde davrandığını dile getiren Üstün, “Bulunduğumuz hiçbir yerde Gümüşhaneliye laf getirecek bir şeyin içerisinde olmadım. Gücümüzün yettiği kadar ilimizin en iyi şekilde tanıtımını yapmak için ve vatandaşlarımızla sadece seçimden seçime değil de sürekli iç içe olmak için bir mücadele içerisinde olduk.” diye konuştu.

“İKİ CUMHURBAŞKANI, BİR BAŞBAKAN, 15 BAKAN GELDİ”

Son bir yıl içerisinde Gümüşhane’yi 2 Cumhurbaşkanı’nın ziyaret ettiğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu Başbakan olmadan önce ki son ziyaretini de Gümüşhane’ye gerçekleştirdiğini hatırlatan Milletvekili Üstün, bunun yanında 15’e yakın Bakan’ı da planlı bir şekilde Gümüşhane’de ağırladıklarını belirterek, “Bakanlarımız bir yerden bir yere geçerken Gümüşhane’ye uğruyor olmasın, biz bakanımızı davet ediyorduk. Bütçe Komisyonları döneminde görüşüp randevulaşıyorduk büyük çoğunluğu. Sayın Bakanlarımızda buraya geldiği zaman bu şehre bir şeyler vermenin bilincindeydi. Gelen hiçbir bakan boş geçmedi.” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ ACEMİ BİRLİKLERİNİN ANADOLU’YA TAŞINMASI KONUSU

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Gümüşhane’ye davet ettiği zaman bazı eleştiriler olduğunu ve kendisinin de bunlara karşın “General olma niyetim var da o yüzden davet ettim” şeklinde cevap verdiğini kaydeden Üstün, “Bu ülkenin sıkıntılarını biliyoruz. Gümüşhane’nin şen olması, diğer illerimiz sıkıntıdayken hiçbir anlam ifade etmez. Bizim ülkemizin tamamı, hatta tüm Türk-İslam coğrafyasının tamamı huzurlu hale gelmesi lazım. O zaman Gümüşhane kendisini huzurlu eder. 4 yıldır takip ediyorum, bizim Gümüşhanelilerin en hassas olduğu konular milli konulardır. Onun için Anadolu’nun tamamında bir boşanma var. Ülke toprağının yüzde 80’inin kullanmıyoruz. Gayri Safi Milli Hasılamızın yüzde 90’ı 5-6 ilden geliyor. Vergi gelirlerimizin tam yarısı İstanbul’dandır. Bu ülkenin planlaması eskiden yanlış yapılmış. Birçok kamu hizmeti büyük şehirlere gitmiş. Ama bugün İstanbul’un, Ankara, İzmir’in göbeğinde bu kadar askerin olması gerekmediğini bütçe görüşmesinde söylemiştim. Başbakanımızda bunun üzerine bir çalışma yapılması talimatı vermişti. Anadolu’ya bu askeri birliklerin aktarılmasını öngörmüştük. Sayın Bakanımız bu projenin çalışmasının devam ettiğini ve bittiği anda bunların en başında Gümüşhane var diye açıkladı zaten. Bu çalışma zaman isteyen bir çalışma ve takibimiz de sürecek.”

“NÜFUSA GÖRE YATIRIMDA İLK 5 İL İÇERİSİNDEYİZ”

Gümüşhane’nin AK Parti iktidarları döneminde aldığı 4,5 katrilyonluk yatırımına Zigana Tünelinin dahil olmadığını belirten Üstün, nüfusa göre hesaplandığında Gümüşhane’nin en fazla yatırım alan ilk 5 il içerisinde yer aldığını kaydetti. Üstün, şöyle konuştu: “Büyük projelerimiz var. Zigana tüneli 1 milyar liralık bir projedir. Basit bir proje değildir. Haziran ayının ortasında yılın sonunda Zigana tüneli ihale edilecek diye açıklama yaptığım zaman birçok arkadaşımız ve bölgedeki siyasetçiler ‘mahçup olacaklar’ beklentisi içerisine girmişti. Bizde Sayın Bakanımızla tekrar görüştük ve bugün gelinen noktada ikinci tekliflerin alınması aşamasına geldik. Şubat ayı sonuna kadar iş yoluna girmiş olacak. 4,5 katrilyonluk yatırıma Zigana Tüneli de dahil değil. Oranlamaya baktığımız zaman nüfus oranında Gümüşhane en fazla yatırım alan ilk 5 il içerisinde. Ama bunun karşılığında bizim hemşehrilerimiz gerekli teveccühü gösterdi. Özellikle 2014 yılı siyaseten tam bir başarı yılı oldu. Bütün ilçe belediyelerimizde başarılı oldu. Türkiye dördüncüsü olduk. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye üçüncüsü olacak bir netice aldık. Tüm bu başarıların arkasında birlik, beraberlik ve vefa yatıyor. Hemşehrilerimizin bu desteği bizim Ankara’da elimizi daha da güçlendirdi. Gümüşhane İl Özel İdaresi diğer bütün illerden 8-10 milyon daha fazla ödenek almıştır. Bütün ilçelerimizde yıllardan beri kangren olmuş konuların hemen hepsini 2 yıl içerisinde çözdük. Beldelerimizde de aynı durum geçerli. Yapılması gerekenlerin tamamıyla ilgili takibimizi günübirlik, bütün dinamikleriyle hep beraber sürdürüyoruz.”

“ERCAN ÇİMEN’İN BAŞARISIZ OLMASI, BENİM, BİZİM, AK PARTİ’NİN BAŞARISIZ OLMASI DEMEKTİR”


Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nın 3 dönem muhalefet partisinin ardından geçtiğimiz seçimlerde AK Parti iktidarına geçtiğini hatırlatan Milletvekili Üstün, “Bu yıl Belediyemizi aldıktan sonra 8 aylık süreci oldu. Başkanımızın iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini biliyoruz. Belediyelerde ilk yıllar plan, projeleri hazırlama dönemidir. Biz onlarla beraber bütün Bakanlıklarda veya İller Bankasında yapılacakları bu kış döneminde hazırlık aşamasını yaptık. Birçoğunu bahara kadar finansmanlarıyla alakalı çalışmaları yapacağız. Ercan Çimen’in başarısız olma lüksü yoktur. Ercan Çimen’in başarısız olması, benim, bizim, AK Parti’nin başarısız olması demektir. Gümüşhane’ye yatırımla ilgili Belediyecilik anlamında verdiğimiz sözleri tutacağız Allah nasip ederse. Bütün Gümüşhane hepsini peyder pey biz bu yatırımların hepsini hayata geçireceğiz. En acilleri neyse Başkanımız kış döneminde planlamasını yapacak. 2015 yılında Gümüşhane’de verdiğimiz tutmaya başladığımız bir dönem olacak.” dedi.

“VAKIFLAR GÜMÜŞHANE’YE TRABZON’UN İLÇESİ MUAMELESİ YAPIYOR”

Toplantının ikinci bölümünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Milletvekili Üstün, bir gazetecinin Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Gümüşhane’ye Trabzon’un bir ilçesiymiş gibi muamele ettiğini, 220 yıllık bir çeşmeyi bile onarmaktan aciz olduğunu belirtmesi üzerine, “Gümüşhanemizde müracaat edilecek ne kadar talebimiz varsa biz sonuna kadar arkasında duracağız. Konuyu Sayın Valimize konuyu iletip yapılabilecek çalışmaların envanterini çıkardıktan sonra Bölge Müdürlüğümüzden ve gerekirse Genel Müdürlük makamından bu işleri takip ederiz.” dedi.

“YENİDEN ADAY MISINIZ? MİLLETİMİZ BİZDEN MEMNUN DEĞİLSE BEN ADAY ADAYI DEĞİLİM”

Önümüzdeki Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde aday olup olmayacağıyla ilgili bir soruyu da cevaplandıran Milletvekili Üstün, “Bir sürü aday adayı çıkacak, bir sürü hizmet etmek isteyen arkadaşımız çıkacak. Kim çıkarsa çıksın yardım istedikleri yerde yardım da ederim. Ben aday adayı değilim. Gümüşhane kamuoyu yoklamasını partimiz yapar, anketleri yapar, önümüze sunar. Baktığımız zaman milletimiz bizden memnun değilse ben aday adayı değilim. Kamuoyu yoklamalarını görür halkımızla paylaşırız. Eğer halkımız bizi milletvekili görmek istemiyorsa burada durmanın hiçbir anlamı yoktur. 4 yıldır içimizden geldiği gibi vatandaşımızla beraber olduk. Genel merkezimiz Gümüşhane’nin seninle ilgili düşüncesi şudur der, ben o gün o düşünceye göre vatandaşımız eğer yorulmuşsa bizden haydi Allaha ısmaladık der helalleşir, başka türlü yine Gümüşhane’ye hizmet etmeye devam ederim. Ama eğer vatandaşımız eğer devam etmemiz yönünde bir isteği varsa da hizmetten kaçmayız.”

Süleymaniye Mahallesi ve Satala Antik Kentiyle ilgili sürecin 10 yılları bulduğunu ve bir türlü ilerleyemediği yönündeki bir başka soruyu da cevaplandıran Üstün, Süleymaniye Mahallesiyle ilgili çalışmaların yavaş işlediğini fakat son aşamaya gelindiğini, Satala Antik Kentindeki kazı çalışmaları için uygun ekip bulunamadığını söyledi.

“HİÇBİR İNSANIN İŞİNDEN VE EKMEĞİNDEN OLMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI OLMAZ”

Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın madeninde işten çıkarılan işçilerle ilgili süreci de gazetecilerle paylaşan Milletvekili Üstün, şöyle konuştu: “İşçi arkadaşlarımız iyi niyetle ekmeklerinin peşinde olarak eylem yaparken, bir kısmı da siyaseten bunun arkasında durdu. Düne kadar siyanür nedeniyle karşı çıkanlar bugün işçilerin yanında olduğunu iddia ediyor. Düne kadar madenlerin kapatılması gerektiğini söylüyorlardı, bugün işçilerin yanında onların hakkını savunuyorlarmış pozisyonu aldılar. Hiçbir insanın işinden ve ekmeğinden olmasına gönlümüz razı olmaz. Bunların hepsi bizim kardeşimiz. Bir sıkıntısı varsa kendi yüreğimizde hissederiz. Maden şirketini 17 Aralık’tan önce Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyle ziyaret ettiğimizde ‘kapanırsa ne olacak’ sorusu gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanımızın sorusu üzerine şirketin sahibi ‘Biz burada karlılığımızı yitirdik artık, dışarıya açılacağız, burasını 3 ay sonra kapatacağız’ dedi. Bu basına yansıdı, hatta kendi internet sitelerinde bile var. Belli bir süreden sonra bu olaylar yaşanınca ‘bir şekilde mağdur olalım da mağdur edilmişize döndü bu. Bundan dolayı özellikle kamuoyunun bilmesi lazım: Biz orada çalışan arkadaşlarımıza İŞKUR üzerinden öncelik verilmesini istedik. Son olarak Ulaştırma Bakanımızla Zigana tüneli işini hangi firma alırsa alsın işten çıkarılan maden işçilerinin istihdam edilmesi konusunda bu arkadaşlarımızın mağdur olmaması için öncelik istedik. İlimizde çıkacak istihdamlarda önceliği bu arkadaşlarımıza vereceğiz.”

YOLSUZLUK KONUSU

Milletvekili Üstün, yolsuzluklar konusunda da önemli değerlendirmeler yaparak, “Kim devletin bir kuruşunu yediyse, hangi makamda olursa olsun Edirne’den Hakkari’ye kadar herkesle helalleşmek zorundadır. Dolayısıyla devletin malını yemek kolay bir şey değildir. Yolsuzluğun olmadığı hiçbir kurum ve parti yoktur. İnsanın olduğu her yerde vardır.” dedi.

PARALEL YAPI

Allah rızası için çalıştığını söyleyen bir cemaatin bazı şeylerden mutlu olacaksa 28 Şubat’ı değerlendirmesinin yeterli olacağını vurgulayan Milletvekili Üstün, “Yaşadığımız ve bu toplumun kavuştuğu ve elde ettiği şeyleri bir düşünelim. Bugün toplumun her kesiminde başörtüsü rahatlıkla kullanılıyor. Allah rızası için iş yaptığını söyleyen bir cemaat bundan rahatsız olur mu? Yolsuzluğun olmadığı hiçbir yer yoktur. Vicdanı yeten, çoluğuna çocuğuna bu devletin parasını yedirmeyi kafaya takmış insan artık kontrolden çıkmıştır. Kim olursa, hangi partiden olursa olsun bu aşamaya gelmiş bir insan artık kontrolden çıkmıştır. Haklıyı haksızı vatandaşımız takip ediyor ve görüyor. Allah hepimizi devlet malına dokunmaktan korusun.” dedi.

“GENELDE HIRSIZLAR HIRSIZ VAR DİYE BAĞIRIR”

Genelde hırsızların hırsız var diye bağırdığını belirten Milletvekili Üstün, “Bir insana bu tür suçlamayı yapmak çok büyük bir cinnet halidir. Gezi olaylarında 100 milyar, 28 Şubat’ta 200 milyar gitti. Son olaylarda 100 milyar gitti. Terör konusunda 1 trilyon dolara yakın paramız gitti bizim. Bunları kimse sormuyor.” ifadelerini kullandı.

“AYAKKABI KUTUSU ALGI YÖNETİMİYDİ BEN ŞAHİDİM”

Ayakkabı kutusu meselesinde de algı olduğuna bizzat kendisinin şahit olduğunu belirten Milletvekili Üstün, şunları söyledi: “Aydın 14’ünde benim tesadüfen olduğum bir ortamda bir milletvekili arkadaşımız telefonda biriyle konuşuyordu. Halk Bankasının genel müdürüymüş. O para Makedonya üniversitesinin parasıydı. Demek bu paralel yapı dinliyormuş onları. Çünkü adam emanet parayı bankaya götürse daha büyük sıkıntıydı. Evine götürdü. Dinledikleri için de gidip alıyorlar oradan. Paraları ayakkabı kutularına koyup fotoğrafları medyaya servis ediyorlar. Bütün bunlar birer algı yönetimi. Bu millet de şunu biliyor: Tamam hırsız diyorsunuz da ben hırsız değilim demiyorsunuz. Falancı hırsız diyorsunuz? Sen?”

“DÜNE KADAR CEMAATE AĞZINA GELENİ SÖYLEYEN CHP’Lİ VEKİLLER BUGÜN ŞAKİRTLERİ OLDU”

Üreteni de, milletle beraber olanı da, tepeden bakanı da, millete uzak olanı da herkesin bildiğini kaydeden Üstün, CHP’nin düne kadar cemaate ağzına geleni söyleyen milletvekillerinin şimdi şakirtleri olduğunu ve televizyon televizyon dolaşıp reklam yaptıklarını savundu.

TOKİ’Yİ SİYASETE BULAŞAN MÜTEAHHİTLER Mİ ENGELLİYOR?

Başka bir gazetecinin Gümüşhane’de TOKİ yatırımlarının yok denecek kadar zayıf ilerlemesinin sebebinin siyasete bulaşan müteahhitler mi olduğuyla ilgili sorusunu da cevaplandıran Milletvekili Üstün, “TOKİ talep üzerine yatırım yapar. Talep olmayınca gidip konut yapmaz. Talep olunca biz başından sonuna kadar arkasında dururuz. Önemli olan siyasetçinin işini düzgün yapmasıdır. Organize taleple birlikte bu konuyu irdeleyeceğiz.” dedi.

“ANASINI-BABASINI BEĞENMEYEN BENİ NİYE BEĞENSİN Kİ?”

Yerel medya ve sivil toplum örgütlerinin desteklenmesine inanan bir insan olduğunu vurgulayan Üstün, “Ama kendi menfaatlerini şehrin menfaatlerinin önüne geçiren adamlarla irtibatımı keserim. Ben toplumun yüzde 99’una bakarım. Her toplumun yüzde 1’i vardır ki mutlu değildir. Öyle insanlar var ki anasını-babasını beğenmiyor. Anasını-babasını beğenmeyen beni niye beğensin ki? Ben gider Hamdi’den akıl alırım, kendisini ekabir sayan, bu şehrin sahibi sayan adama sırtımı dönerim. Benim tarzım da budur. Siyaseten nezaketi de elimizden hiç bırakmadık.” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2015, 00:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER