Minik Malik'in Karaciğeri Fırat'a Can Verdi

Gümüşhane’de evlerinde çıkan yangında yoğun dumana maruz kalması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 2 kişiye umut olan 3 yaşındaki Malik Özdemir'in ailesi, düzenlenen sempozyumda salondakilere duygu dolu anlar yaşattı.

Minik Malik'in Karaciğeri Fırat'a Can Verdi
Gümüşhane’de evlerinde çıkan yangında yoğun dumana maruz kalması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve organlarıyla 2 kişiye umut olan 3 yaşındaki Malik Özdemir'in ailesi, düzenlenen sempozyumda salondakilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Erzurum’da 1. Doğu Anadolu Organ Nakli Günleri kapsamında düzenlenen sempozyuma onur konuğu olarak katılan 3 yaşındaki Malik Özdemir'in ailesi sempozyuma katılanları ağlattı. Minik Malik’in babası Hacı Özdemir, annesi Fatma Özdemir ve ağabeyi Enes Özdemir, Malik’in karaciğeri ile hayata tekrar tutunan 3 yaşındaki Fırat Bal’ın ailesi ile de tanıştı. Duygu dolu anların yaşandığı salonda katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı. Fatma Özdemir, Malik’in karaciğeri ile sağlığına tekrar kavuşan Fırat’ı kucağına alarak sevdi.

Sempozyumda yaşadıklarını anlatan baba Hacı Özdemir ise, konuşmakta zorlandı. Hacı Özdemir, “Bundan tam 6 ay önce evimizde sebebini bilmediğimiz bir yangın çıkıyor ve evimiz maalesef yanıyor. O yangında yavrumuz, canımız Malik’i yoğun dumana maruz kaldığı için kaybediyoruz. Daha sonra Malik’i hastaneye kaldırdık ve çaresizlik içerisinde 3 gün bekledik ve daha sonra Malik’in beyin ölümü gerçekleştiğini öğrendik. Hocalarıma bundan sonraki zamanda neler yapılabilir diye sorduğumda, hocalarım bana ‘Eğer aile içerisinde organ nakli düşünürseniz arkadaşlarımız size yardımcı olacaklar’ dediler. O arada eşim ve oğlumla beraberdik, hem de hocalarımla görüşme halindeydim. O an sadece onların yüzüne ne yaparız tarzında başımı aşağıya eğerek tamam mı diye sordum ve onlar da tamam dediler. Bu kararı verdikten sonra organ nakli merkeziyle görüştük, böbreklerinin ve karaciğerinin nakil yapılabileceğini söylediler. Bizde yapılması yönünde hiç zaman kaybetmeyelim, derhal yapalım, bizim canımız gitti, hiç olmazsa başkalarının canı yanmasın diye organları hemen bağışladık. Malik’in karaciğeri Erzurum’da, böbrekleri ise Akdeniz Üniversitesi’ne nakledildi” dedi.

Gümüşhane’den gelen haberle 4 yaşındaki oğlu Fırat’ın tekrar sağlığına kavuşacağına sevinen Leyla Bal ise, çocuğu sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Leyla Bal, “Çok mutluyuz. Fırat yaşadı, bunun sebebi de organı bağışlayan ailedir. Bu hayatta sadece tek dileğim var, Fırat’a organlarını bağışlayan aileye Allah bir daha tekrardan evlat acısı vermesin ve son olarak şunu söylemek istiyorum buradan. O aile bizi çok sevindirdi, bu yüzden onların önünde eğiliyorum saygıyla. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER