Minikler kep attı

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulu minik öğrencileri büyükleri aratmayacak gösteriler sunarak kep attı.

Minikler kep attı
HABERİN GALERİSİ
Minikler kep attı

Minikler kep attı

Gümüşhane Yıldız Eskicioğlu Anaokulu minik öğrencileri büyükleri aratmayacak gösteriler sunarak kep attı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyeleri Vildan Demir, Özgür Palancı, Okul Müdürü Akif Köse, okul-kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Okul Müdürü Akif Köse, “Yıldız Eskicioğlu Anaokulu olarak düzenlemiş olduğumuz yılsonu mezuniyet gecesi ve anneler günü programına hepiniz hoş geldiniz. Kuruluşumuzun ikinci yılı olması dolayısıyla mezun vermemizin gururunu yaşıyoruz. Okul öncesi eğitim çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu vesile ile Yıldız Eskicioğlu Anaokulu olarak çalıştığımız süre içinde, çocuklarımıza en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştık. Bir yıl boyunca çocuklarımızla yorulup, yine onların tatlı bakışlarıyla dinlendik. Dünyada ve ülkemizde mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü olarak kutlanmaktadır. Bizde okulumuz olarak annelerimizin duygularına tercüman olmak amacıyla anneler günü ile alakalı birkaç gösteri hazırladık.  Bu gösterilerle annelerimizin bizler için ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalıştık. Çünkü Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” diyor. O yüzden annelerimiz bizim baş tacımız ve en değerli varlıklarımızdır. Tarihin akışına yön veren annelerimiz her zaman olmuştur. Dünyaya sevgi ve hoşgörüyü yayan Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin annesi Mümine Hatun’un Osmanlı Devletinin kurulmasına öncülük eden ecdadım Ertuğrul Gazi’nin annesi Hayme Hatun’un Tarihin akışını değiştirip bir çağ kapatıp bir çağ açan ecdadım Fatih Sultan Mehmet Han’ın annesi Hüma Hatun’un Evladım anasız büyür de vatansız büyüyemez diyen Nene Hatun’un15 Temmuz hain darbe girişimini engelleyen şehit astsubay Ömer Halisdemir’in annesi Fadimana Halisdemir’in ve tüm annelerin anneler günü kutluyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi

Okul Müdürü Köse’nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından “Yedi Bölge Yedi Dans, Hareketli Dans Sunumu, Sevginin Sultanları, Doğruluk Temalı Rond, Anneler Oratoryosu, Anneler Günü Korosu” sunumu yapıldı.

Programın son bölümünde öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından minik öğrenciler hep birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde kep atma töreni gerçekleştirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER