Miraç Kandili mesajları

Gümüşhane'de Miraç Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Miraç Kandili mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

“Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, büyük bir mucize ve Rabb’imizin sonsuzluğuna yapılan en görkemli şahitliktir.
 
Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir. Bizler de, bu hediyelerin şuurunda olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili’ni bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.
 
Tüm insanlığın yaşamış olduğu sıkıntıların son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Mübarek üç ayları yaşadığımız bu günlerde, içerisinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandil’ine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Miraç, Sevgili Peygamberimizin önce Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya yükseltildiği yolculuktur. Miraç, Mekke ile Kudüs arasındaki mukaddes bağı korumanın, Rabb'imizden gelen davete icabet ederek her adımda O'na yaklaşmanın adıdır.
 
Miraç mucizesi, bütün Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur. Bu yüzden Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmiş insanlar olarak, bizleri karanlıktan, ahlaki erdemlerin ışığına sevk eden bu kutlu yolculuğun anlamını kavramaya çalışmalı, bizleri mutlu bir ahiret hayatına götürecek prensipleri hatırlayarak, insani ve dini vazifelerimizi yerine getirmeye özen göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bu mübarek gecenin; insanlığın adalet, huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını temennisiyle, başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Âlem-i İslam'ın Miraç kandilini tebrik ederiz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Miraç Kandili nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, kandillerin, milletin manevi dünyasının şekillenmesinde çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Miraç kandili alemlere rahmet ve insanlığın kurtuluşu için gönderilen Sevgili Peygamberimizin (S.A.V) gerçekleştirdiği mukaddes ve manevi yolculuktur. Mübarek Üç Aylar'ın içinde yer alan Miraç Kandili'nin de bu anlamda, birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgili Peygamberimizin, Yaradan'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili'nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat sunduğuna inanıyorum. Bu düşüncelerle tüm İslam aliminin Miraç Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Üç aylarımızdaki ikinci kandilimiz olan Miraç Kandili, bir arınma ve Allah’a yükseliştir. Miraç, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed (SAV)’in, Mekke döneminde bir gece, Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa etmesi için önce Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptırılan hikmet yüklü yolculuktur. 

İsra suresinin başlangıç ayetlerinde bu kutlu yolculuğun ilk aşaması şöyle anlatılır:

‘Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.’

Bu gece, bizlere ilahi rahmet ve huzura erişmenin öncelikle gönül ve ruh temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten ve her şeyin sahibi olan Yüce Allah'a bağlılık ve boyun eğmeden geçtiğinin hatırlanmasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek gecenin, milletimizin birliğine, beraberliğine, sevginin ve saygının artmasına vesile olmasını diliyor, tüm İslam âleminin Miraç Kandilini kutluyorum.”

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Üç aylar içerisinde idrak edeceğimiz mübarek gecelerden olan Miraç Kandili’ne erişmenin huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İnsanların kurtuluşuna vesile olan rahmet ve mağfiretine mazhar olunan ve huzur bulunulan, merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin, dualarının kabul olduğu ve Peygamber Efendimizin mucizelerinden biri olan Miraç; Peygamberimizin Cenab-ı Allah'ın yüksek huzuruna kabulü ve onun şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız yükselişidir.

Kandil geceleri, toplumun manevi değerlerinin güç kazandığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği müstesna gecelerdir. Miraç Kandili, Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunu gerçekleştirdiği ve tüm insanlara Cenabı Hak’tan müjdelerle döndüğü ruhumuzu ve kalbimizi aydınlatan önemli bir gecedir. Bu önemli gecede, iyiliği, dostluğu, kardeşliği ve barışı yüceltecek eylemlerde bulunacağımıza yürekten inanıyorum.

Merhamet, şefkat ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı kutlu zaman dilimlerinden olan Miraç Kandili, sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olacaktır. İnanıyorum ki Yüce Peygamberimiz şahsında tüm insanlığa açılan sınırsız bir yükseliş olan Miraç, unutulmaya yüz tutmuş hasletlerimizin tekrar canlanmasına, insanlarımızın birliğine, milletimizin huzuruna vesile olacaktır. Bu itibarla bu geceyi fırsat bilip hoşgörü ve kardeşlik hukukumuzu tesis etmeye, menfaat ve çekişmelerden uzak durmaya çaba göstermeliyiz. İyiliğin, yardımlaşmanın ve paylaşmanın olduğu yerde arınmanın ve manevi yücelmenin olacağını unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve İslam âleminin mübarek Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu müstesna gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bugün, Efendimiz Hz. Muhammed’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya vasıl olmasını duayla idrak ediyoruz. Miraç; manen yücelmenin, bedenen en yükseğe erişmenin, böylelikle ilahi lütuf ve ihsanla mükâfatlandırılmanın mucizevi halidir. Aynı zamanda ilahi huzura yakınlaşmanın, yüce kata yaklaşmanın muhteşem izah ve ispatıdır. İsra ve Miraç hadisesi yükselişin, buluşmanın nur ve rahmet deryasında doğuşun ve âlemleri kavrayan kutlu doğruluşun ulvi serüvenidir. 

Miraç Kandil; manevi ikram, ihsan ve müjdelerle dolu muazzam bir yolculuğun gönülleri, kalpleri ve insanlığın sönmeyen yüz tutmuş umutlarını aydınlatmıştır. Türk milletinin, İslam toplumlarının ve tüm insanlığın Miraç’ın aziz hatıra ve emanetlerini özümseyerek aradığı ve ihtiyaç duyduğu mutlak oparlanmayı sağlayacağına inanıyorum. 

Gerek ülkemizdeki, gerekse de din kardeşlerimizin ve soydaşlarımızın değişik coğrafyalardaki hüzün ve acılarının tekerrür etmemesi Miraç mucizesinin iyi anlaşılmasına bağlıdır. Şunu bilmek lazımdır ki Miraç; tefrikaya karşı birliğin, bozgunculuğa karşı beraberliğin, nefrete karşı bağışlamanın, iftiraya karşı izzetin, günah ve şirke karşı kerem ve kudretin yüce yolculuğudur. 

Zamanlar üstü bu aziz yolculuk manevi hayatımızda, ruh derinliklerimizde her zaman var olacak, hürmet ve hayranlıkla yâd edilecektir. Bu düşüncelerle büyük milletimizin ve Türk-İslam aleminin Miracının hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“İsrâ ve Miraç”, Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı, içinde pek çok ilahî hikmet ve bereketi barındıran manevî bir yolculuktur.”

Her şeyden önce yükselme yollarının yegâne sahibinin Allah olduğunun bilincine varabilmektir. Fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah’a yükselişidir. Kullar bu yükselişi ancak, Allah’ın razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlâk, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakârlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile yükselmektir.  Miraç, insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur.

Peygamber Efendimizin (s.a.s), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür. “Birinci hediye, Sevgili Peygamberimizin ‘Gözümün nuru’ dediği beş vakit namazdır. Efendimiz (s.a.s), Miraç hâdisesinden sonra ümmetine dönmüş ve onları namaz ibadeti ile Yüce Mevlamıza manen yükselmeye davet etmiştir. Günde beş kez her mümin namaz aracılığıyla Rabbinin huzuruna yükselmektedir. Müminler, her namazda okudukları ‘Tahiyyat’ duası ile Sevgili Peygamberimizin yaşadığı bu hadiseyi tekrar tekrar düşünürler.  Namazla müminler birbirinden emin olur, saf tutar, omuz omuza verir. Namazla bütün kötülüklerden arınarak, mü’min kişiliğine ve kimliğine kavuşur. Allah-u Ekber, der ve elinin tersiyle maddî olanı, gelip geçici olanı geriye iter. Rabbine yönelir, sadece O’nun önünde eğilir, sadece O’na secde eder. Namazla müminler kendi benlikleriyle barışır. Namazla bedenin dili ruhun diliyle birleşir. Namaz tevhidin mücessem eylemidir. Ve kendisi miraç olan namaz, mümin için bir miraç müjdesidir.

Miracın ikinci hediyesi, Bakara suresinin son iki ayetidir. Her yatsı namazının ardından aşır olarak okuduğumuz ‘Amenerrasulü’. Bu ayetlere göre gücümüzün yettiği şeylerden sorumluyuz. Kendimizi düzeltmekten sorumluyuz. Helâl kazançtan sorumluyuz. Çoluk çocuğumuza helâl lokma yedirmekten sorumluyuz. Komşularımıza, çevremize karşı sorumluyuz. Kullandığımız her şeyden, istifade ettiğimiz her nimetten sorumluyuz.

Miracın üçüncü hediyesi, istikametini imana çeviren, Allah’tan başkasına kulluk etmeyenlerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete gireceği müjdesidir.”  

13.04.2018 cumayı cumartesiye bağlayan gece idarak edeceğimiz bu kutlu gece Gümüşhaneli kardeşlerime ve ülkemize ve islam alemine hayırlar getirmesini Miraç Kandilinin, milletçe, âlem-i İslam olarak yükselmemize ve yücelmemize vesile olmasını temenni ediyorum

Miraç kandiliniz mübarek olsun.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER