Öğrencilerimiz Sinemayla Buluşuyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, öğrencileri sinemayla buluşturmak amacıyla “Öğrenciler Sinemayla Buluşuyor” projesi başlattıklarını, başlatılan bu projeyle 8 bin öğrencinin sinemayla buluşacağını söyledi.

Öğrencilerimiz Sinemayla Buluşuyor

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, öğrencileri sinemayla buluşturmak amacıyla “Öğrenciler Sinemayla Buluşuyor” projesi başlattıklarını, başlatılan bu projeyle 8 bin öğrencinin sinemayla buluşacağını söyledi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin öğretmenlerinin öncülüğünde Valilik desteğiyle sinema ile tanışacaklarını dile getiren Vali Memiş, “Projemizin adı da ‘Öğrencilerimiz Sinema İle Buluşuyor’ projesidir” dedi.

Gümüşhane merkez ilçedeki öğrencilerin sinema ile buluşmasının ardından projenin ilçelerde kaymakamlıklar öncülüğünde sürdürüleceğini ifade eden Vali Memiş, şunları kaydetti: “Sema Doğan Parkımızdaki sinema salonuna ilçelerimizden de öğrencilerimiz gelecek. Kaymakamlıklarımız öncülük yapacaklar. Vizyondaki filmleri izleyecekler. İllerini sevecekler, illerini sahiplenecekler. Gümüşhane ilinde de sinema salonu olduğunu, sosyal tesisler bulunduğunu, bowling alanlarının olduğunu görecekler ve bilinçleri artacak. Dünya ile entegre bir şehir olduğunu anlayacaklar.”

“Sinemasız İller Kategorisinden Çıktık”

Gümüşhane’nin sinemasız iller kategorisinden çıktığının altını çizen Vali Memiş, “Şu anda vizyondaki filmler aynı anda Gümüşhane’dir. Ben ilimize bu tesisleri kazandıran Belediye Başkanı Ercan Çimen’e çok teşekkür ediyorum. İlimizin yetiştirdiği önemli iş adamı olan ve Sema Doğan Parkı’nı ilk olarak ilimize kazandıran Aydın Doğan’a da teşekkür ediyorum. Sema Doğan Parkı çok önemli bir tesis oldu. Karadeniz Bölgesi’nde emsali çok az olan kamu tesislerinden bir tanesini belediyemiz yaptı. Belediyenin kurduğu şirket marifetiyle işletiliyor. Bu parkımızda ilk defa sinema ile buluşan öğrencilerimiz var. Gelişen teknoloji ile cep telefonundan film izleniyor ama sinema salonunda film izlemek ayrı bir kültür. O ambiyans, o ses ve o görüntü çok ayrı kültür. Parkımızda sinema salonu dışında bowling, playstation ve bilardo salonları var. Çocuklarımız anne ve babalarıyla beraber oturabilirler. Sema Doğan Parkı 24 saat güvenliği olan bir parkımızdır” açıklamasında bulundu.

“Çocuklarımız Başka Şehirleri İmrenmesinler”

Gümüşhaneli çocukların başka illere imrenerek yaşamaları asla istemediğini vurgulayan Vali Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hep dışarıya mı imreneceksiniz? İmrenerek hayat geçer mi? Bizler sorumluluk makamında olan kişileriz. Bizler bu görevleri yapmak bizim vazifemiz. Sayın milletvekillimizle, belediye başkanlarımızla, kaymakamlarımızla, kamu yöneticilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, basınımızla, iş adamlarımızla, onları desteği ile bu görevleri yapıyoruz.”

“Üniversiteye Utanarak Gidiyordum”

Bir yıl öncesine kadar üniversite öğrencilerine mahcup olduğunu ifade eden Memiş, “Utana utana giderdim. Hiçbir sosyal alan yok, bir şey yoktu. Ama artık iftarla gidiyoruz. Bir tesis yapıldı. Belediye başkanımız, belediye idaremiz milletvekillerimiz sayesinde. Şimdi devem ediyoruz hiç durmak yok. Alışveriş merkezi yapılacak. En az 6 tane sinema salonu olacak. Bütün yerli ve dünya markalarını olduğu çok şık bir yer yapacağız. Bunlar önemli projeler. Bunlar şehri ayağa kaldıran, şehre dinamizm katan, şehre değer katan yatırımlardır. Kamu binaları ile ilgili de 1000 kişilik öğrenci yurdunun temelini atıyoruz. İhalesi yapıldı. Tarım müdürlüğü binasının kesinleştirdik. İnşallah adliye binasını da seneye başlayacağız. Temelini atıyoruz ihalesi yapılıyor. Gümüşhane lisesinin önümüzdeki ay ihalesini yapacağız. Merkezi yenilememiz lazım. Şehir merkezini yenilememiz lazım” şeklinde konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER