‘Ömür Dediğin’ ekibi Gümüşhane’ye hayran kaldı

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sakinlerinden Mehmet Yücel Ergin’in 5 yıllık çabası sonucu Gümüşhane’ye gelerek şehrin tarihi ve turistik yerlerini kayıt altına alan ve röportajlarını yapan TRT ekranlarının reyting rekortmeni programı ‘Ömür Dediğin’ ekibi Gümüşhane’den ayrıldı.

‘Ömür Dediğin’ ekibi Gümüşhane’ye hayran kaldı

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü sakinlerinden Mehmet Yücel Ergin’in 5 yıllık çabası sonucu Gümüşhane’ye gelerek şehrin tarihi ve turistik yerlerini kayıt altına alan ve röportajlarını yapan TRT ekranlarının reyting rekortmeni programı ‘Ömür Dediğin’ ekibi Gümüşhane’den ayrıldı.

Programın yapımcı ve yönetmeni Zeliha İlhan Doymuş başkanlığında şehre gelen heyet ilk olarak Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etmişti.

Tarihi Ataç Konağında 2 gün boyunca konuk edilen heyet Valilik ziyaretinin ardından asıl geliş amaçları olan Dörtkonak köyüne geçti. Bahar mevsimiyle birlikte yeşilin her tonunun görüldüğü, ağaçların rengarenk çiçekler açtığı Dörtkonak köyünde Molla Mustafa Ergin ve “Yazın yağar kar başıma” türküsünün söz yazarı şair Hışır Osman Nebioğlu ile röportaj yapan heyet daha sonra başta Karaca Mağarası ve Süleymaniye Mahallesi olmak üzere Canca Kalesi ve tarihi köprülerden de çekimler yaptı.

Toplam 2 gün süren çekimlerin ardından öğlen saatlerinde şehirden ayrılan Doymuş ve ekibine pestil ve kömenin yanısıra Gümüşhane’nin meşhur ekşi mayalı sıcak köy ekmeğinin içerisinde konularak eritilen tereyağlı ekmek ikram edildi.

Birkaç hafta içerisinde yayımlanması beklenen bölüm şimdiden ilgiyle beklenmeye başladı.

“Gümüşhane’nin sevgi dolu insanları olduğunu gördük”

Programın yapımcısı ve yönetmeni Zeliha İlhan Doymuş, Gümüşhane’ye ikinci kez geldiğini belirterek, “Sanıyorum 9 yıl önce gelmiştim. Gümüşhane’yi seviyorum. İnsanları seviyorum. Dağlarla çevrili bir kent gibi görünse de Gümüşhane’nin sevgi dolu insanları olduğunu gördük” dedi.

“Bu bölgeye yakışan işler yapılıyor”

Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i de ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını kaydeden Doymuş, “Valimizi de ziyaret ettik. Onun çalışmalarından bilgi aldık ve başarılarını gördük. Gerçekten bu bölgeye yakışan işler yapılıyor. Bundan sonra da o işlere bizler de bir katıda bulunmak istedik. Yani TRT ve Ömür Dediğin de Gümüşhane’de yer yer çekimler yaparak bu bölgenin tanıtımına inşallah katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

“Bu bölge el değmemiş bir bölge”

Bundan sonra da Gümüşhane’ye gelmek istediklerini vurgulayan Doymuş, “Bu bölge el değmemiş bir bölge. Bakir bir bölge. Bu bölgeden çok iyi hikayeler çıkaracağımı düşünüyorum. Bundan sonra da gelmek istiyorum. Bu bölgeyi tanıtmak, tanıtımına katkıda bulunmak için de elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

“Gümüşhane bizi çok güzel karşıladı ve ağırladı”

Gümüşhane’de çok güzel bir şekilde karşılandıklarını ve ağırlandıklarını dile getiren Doymuş şunları söyledi: “İnsanların bizi karşılama biçimleri çok hoşuma gitti. Bizi buraya davet eden, misafir eden, güzel insanlarla tanıştıran arkadaşımıza, Mehmet Yücel Ergin kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde bu bölgeye tekrar gelme şansını yakaladım. Dolayısıyla insanların sıcakkanlılığını bir kez daha gördüm. O Anadolu insanının sevgisini yüreğimin derinliklerinde hissettim. Belki de benim tekrar gelmemi sağlayanda bu insanlar olacak. Anadolu’yu gezdikçe ben insan hikayelerinde ve insanların yüreklerinde kayboluyorum. Burada da kaybolduğumu düşünüyorum. Bu sevgi bitmeyecek. Ömür dediğin ailesine yeni yeni aileler ekleyeceğiz. Bu ailelerden güzel insanlarda yine Gümüşhane’den çıkmaya devam edecek.”

“Karaca mağarası ve Süleymaniye çok güzel”

Çekim sonrası Karaca Mağarası ve Süleymaniye Mahallesi’ni beraberindeki ekiple birlikte ziyaret eden Doymuş, “Karaca ve Süleymaniye Mahallesi’ni çok beğendim. Karaca Mağarası dünyada nadir bulunan mağaralardan. Sarkıt ve dikitleri, doğal güzellikleri adeta insanı büyülüyor. Yalancı cennet gibi. Süleymaniye Mahallesi ise Gümüşhane’nin ne kadar zengin bir tarihe sahip olduğunun kanıtı gibi karşımıza çıkıyor. Süleymaniye Müslüman Türkler ile Hıristiyan Rum ve Ermenilerin bir arada yaşadığı asırlara tarihi ve kültürel zenginlik. Böyle doğal ve tarihi güzellikleri bir arada görmek bizleri çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Uzun uğraşlar sonucu heyetin Gümüşhane'ye gelmesini sağlayan ve Gümüşhaneliye yakışır şekilde 2 gün boyunca misafir ve rehberlik yapan Mehmet Yücel Ergin ise "TRT ekranlarından yayınlanan ve büyük beğeni toplayan ‘Ömür Dediğin’ adlı programın yapımcı ve yönetmeni Zeliha İlhan Doymuş, kameramanlar Erdinç Tunç, Ali Yıldız ve Hüseyin İmancı’ya çekimlerde verdikleri emekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü dışarıdan göründüğü gibi basit olmayan içerisine olduğumuzda ne kadar zor bir iş olduğunu canlı gördük. Allah yardımcınız olsun. Elinize emeğinize sağlık” dedi.

Figen Tok

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2017, 16:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saim Turan
Saim Turan - 6 yıl Önce

Bu tür işlere zaman, para ve efor harcayan gençlerimizi kutluyor ve bağrıma basıyorum.
Yeşildere köyü, Leguna Sosyal tesisleri
E.posta, saimturan@gmail.com
0532.3236165

SIRADAKİ HABER