Özdamar’dan Gaziler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Özdamar’dan Gaziler Günü Mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilerin gününü kutlayan Özdamar, şunları söyledi:

“Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız.

Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit; nurlanmış, gazi; onurlanmış askerdir.

Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik ünvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadeler yeralmaktadır.

“Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu ünvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdir.’’
          
Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.  Saygılarımızla.”
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER