Özdenoğlu konağında herfene gecesi

Gümüşhane'nin kadim geleneklerinden olan Herfene Gecesi Özdenoğlu konağında yapıldı. 

Özdenoğlu konağında herfene gecesi

Gümüşhane'nin kadim geleneklerinden olan Herfene Gecesi Özdenoğlu konağında yapıldı. 

Öğretmenler Günü münasebetiyle Türk Telekom Fen Lisesi yönetici ve öğretmenleri tarafından Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin uygulama birimi olan Özdenoğlu Konağında program yapıldı.  

Herfene Gecesini icra eden Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, “Öğretmenler günü münasebetiyle arkadaşlarımızla bir araya gelmek, günümüzü en anlamlı şekilde kutlamak, yorgunluğumuzu atmak, birlik ve beraberlik değerlerimizi artırmak için kültürümüzde var olan Herfene Gecesi için toplandık. Hem kültürümüzü yaşatmak hem de öğretmenler günümüzü kutlamak çok güzel oldu, geceye iştirak eden arkadaşlarıma ve burayı bize açan Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibine teşekkür ediyorum” dedi. 

Gecede öğretmenler tarafından türküler söylendi, şiirler okundu. İkram olarak Gümüşhane yemek kültürünün önemli ögeleri olan siron, tava böreği, patates haşlama, turşu, erişte tatlısı, lor ve köy ekmeği verildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sebahattin  GÜNDAY
Sebahattin GÜNDAY - 5 yıl Önce

Gümüşhane'yi kartol turşu edebiyatına indiren herkesi kınıyorum. Çok sıkıcı olmaya başladı bu etkinlikler. Halkçılık, milliyetçilik, Gümüşhanecilik yapmak için saçmalamaya gerek yok. Daha üst düzey etkinlikler düşünsün eğitimciler lütfen.

SIRADAKİ HABER